Od 1. července začne vysílat Český rozhlas Střední Čechy

26. červen 2024

Český rozhlas Region se od 1. července 2024 stává Českým rozhlasem Střední Čechy. Pro posluchače ze Středočeského kraje a Prahy se nic zásadního nemění. Regionální studio Českého rozhlasu bude i nadále přinášet českou muziku, nejnovější informace, zajímavosti a tipy ze Středočeského kraje. 

Český rozhlas Region následuje další sesterské regionální stanice veřejnoprávního Českého rozhlasu, které mají ve svém názvu město nebo název regionu, ve kterém vysílají.

Český rozhlas Region vznikl již v roce 1963, nicméně ve stávající podobě funguje od roku 2002. Po 22 letech dochází ke změně názvu, ale oblíbení moderátoři a pořady zůstávají. „Touto změnou chceme Český rozhlas Střední Čechy profilovat jako zejména středočeskou rozhlasovou stanici a ukotvit tak svoji pozici v oblasti regionálního rozhlasového vysílání. Samozřejmostí zůstává také kvalitní regionální zpravodajství a publicistika,“ uvedl intendant regionálního vysílání Pavel Kozler.

Denně se mohou posluchači Českého rozhlasu Střední Čechy těšit na stálice ve vysílání v podobě rozmanitých typů pořadů. Jedná se například o Humoriádu, Country dostavník, Alex a host, Hvězdné návraty, Pochoutkový rok nebo Vesele a zdravě. Těmi budou opět provázet známá česká jména jako Naďa Konvalinková, Pavel Vítek, Kateřina Cajthamlová a další moderátorské osobnosti.

Kromě stálých pořadů vysílá regionální stanice také aktuální zprávy denně každou celou hodinu mezi 5:00 a 22:00 (ráno každých 30 minut) a publicistické speciály Středočeská setkání, K věci a Dnes v regionu. To nejzajímavější lze nalézt zároveň na webu ČRo Střední Čechy.

„Našim cílem je přiblížit posluchačům ve Středočeském kraji, že naše stanice je ta, která jim poskytne nejen zábavné a osvědčené pořady, ale také nejlepší informace o dění v kraji. Zároveň nás těší výsledky poslechovosti ukazující na rostoucí oblíbenost stanice během posledních let,“ doplnil ředitel stanice ČRo Střední Čechy Petr Sznapka.

Poslouchat stanici je možné denně 24 hodin na VKV, prostřednictvím DAB+, živě na internetu nebo v aplikaci mujRozhlas.

Rádio vašeho kraje
Spustit audio