Český rozhlas míří i letos na festival Znojemský hrozen 2011

8. září 2011

Stejně jako v předchozích letech se stal Český rozhlas i tento rok mediálním partnerem již XIII. Mezinárodního festivalu televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii Znojemský hrozen 2011.

V rámci festivalu se uskuteční i Den s Českým rozhlasem. Zájemci budou moci 15. září navštívit přímo na Masarykově náměstí ve Znojmě stan Českého rozhlasu 2 – Praha (Dvojky). Uvidí zde na vlastní oči, jak se dělají přímé vstupy do živého rozhlasového vysílání, k dispozici jim budou moderátoři Pavel Kudrna a Jiří Kokmotos, připraveno je i mnoho zajímavých soutěží.

Během festivalu (ve středu 14. září) proběhne také seminář „Gastronomie a média, marketing a gastronomie“. Mimo jiné na něm ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů Českého rozhlasu René Zavoral a ředitel Českého rozhlasu Region Jan Menger spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem představí pořad Pochoutky, který vysílá ČRo Region (Středočeský kraj).

„Festival o gastronomii Znojemský hrozen je již neodmyslitelnou součástí prvních podzimních dní,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. „Jsem opravdu rád, že Český rozhlas má se svými pořady na festivalu úspěch a velmi mě těší, že si budu moci vyslechnout vystoupení svých kolegů v rámci odborného semináře. Účast na něm je pro nás velká pocta.“

Pořady se na festival každoročně přihlašují do tří soutěžních sekcí: televizní, reklamní a rozhlasové. Festivalová porota bude v každé kategorii udělovat tři ceny: Bronzový hrozen, Stříbrný hrozen a Zlatý hrozen. Na společném zasedání všech porot se vybere i tzv. Grand Prix, což je cena pro absolutního vítěze.

V rozhlasové sekci se letos sešlo 48 pořadů o gastronomii a životním stylu, a to z České republiky, Slovenské republiky, Srbska a Rumunska. V čele poroty, která je bude hodnotit, stane PhDr. Josef Havel z Českého rozhlasu.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace