Český rozhlas navštívilo přes dva tisíce lidí

25. květen 2015

Do pražské centrály Českého rozhlasu se přišly v sobotu při dni otevřených dveří podívat více než dvě tisícovky lidí. Návštěvníci se mohli seznámit s historií rozhlasu, nahlédnout do vysílacích studií či potkat moderátory svých oblíbených stanic. Řadu z přítomných zaujal i doprovodný program a Kavárna POTMĚ, která patří k projektům Světlušky a ve které obsluhují nevidomí kavárníci.

Komentovanou prohlídku Českého rozhlasu v sobotu absolvovalo asi 1200 návštěvníků.Z programu je zaujalo mimo jiné setkání s moderátory v diskusním studiu u newsroomu. Stovky lidí se pak přišly podívat na doprovodné programy ve studiích 1 a 2, kde se prezentovaly stanice Dvojka a Vltava. Lidé také diskutovali s hosty ČRo Plus a ocenili zábavný program u stánku Rádia Junior.

Všichni rovněž měli příležitost naučit se používat rozhlasovou Radiotéku a seznámit se podrobně s možnostmi webových stránek Českého rozhlasu či mobilními aplikacemi. Velký zájem vyvolalo v Galerii Vinohradská 12 promítání dokumentárního filmu Bitva o rozhlas, který přibližuje začátek Pražského povstání v květnu 1945.

Spustit audio