Český rozhlas Olomouc vás zve na koncert Tonyi Graves nebo Koledování

4. prosinec 2015

Český rozhlas Olomouc uspořádá na závěr roku sérii koncertů a dalších akcí. Do Olomouce zavítá Tonya Graves nebo Peter Lipa, dále se posluchači mohou těšit na vystoupení písničkáře Reného Součka nebo Beatles revivalu skupinu Pangea či Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů.

Již v pondělí 7. prosince vystoupí ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc zpěvačka Tonya Graves, které představí své nové album Back To Blues. Podzimní vydání standardů v zajímavém podání přineslo veskrze pozitivní kritiky na samé hranici maxima. Zazní třeba countryová klasika Dolly Parton "Jolene", klidně sáhne i po gospelu, jako v případě "Something´s Got A Hold On Me".

Hned ve středu v rámci koncertních střed se můžete těšit opět ve Velkém studiu ČRo Olomouc na originálního písničkáře žijícího ve Frýdku-Místku Raného Součka. Jeho písničky nezaměnitelným způsobem odráží všední i jedinečné zážitky, které sám prožil. Jeho songy jsou svými náměty zcela aktuální. Doprovází se na kytaru nebo, poslední dobou čím dál tím častěji, na ukulele.

Ve čtvrtek 10. prosince i 17. prosince si již tradičně můžete zpříjemnit adventní čas Koledováním s Českým rozhlasem Olomouc a skupinou Domino. Známé koledy si po 19.00 hodině zazpíváme na Horním náměstí v Olomouci. Získáte i drobný dárek, a to zpěvník se všemi koledami.

Další týden v úterý 15. prosince vás pozveme na Večer s literaturou v rámci projektu Daruj chvilku s Českým rozhlasem Olomouc. Tentokrát představíme knihu olomouckého rodáka žijícího ve Velké Bystřici Richarda Polzera Ochočené štěstí. Večer s literaturou začíná v 19.00 hodin v KS centru ArtUm na Sokolské ulici v Olomouci.

Ve středu 16. prosince si opět ve Velkém studiu můžete vychutnat koncert skupiny Pangea. Jeden z nejlepších Beatles-Revivalů zpříjemní předvánoční shon. Letos jsme si připomněli 45 let od rozpadu nejslavnější skupiny všech dob, její písničky ale stále oslovují další generace posluchačů. Dokonalé nastudování skladeb a stylizace skupiny Pangea ze Šumperka vás vrátí do 60. let.

V pátek 18. prosince vás pozveme na Vánoční koncert BROLN. Písně času vánočního v podání Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů vám zpříjemní předvánoční chvíle. Brněnský rozhlasový orchestr pod vedením primáše a uměleckého vedoucího Františka Černého tak naváže na dlouholetou tradici adventních koncertů.

Po vánočních svátcích v pondělí 28. prosince ve Velkém studiu vystoupí legenda slovenské jazzové scény Peter Lipa se svou kapelou. Jeho hudba vychází ze spojení jazzu a blues. Využívá výhodu zpěváků, kteří kromě tónů, harmonie a rytmu, mohou publikum oslovit i textem.

Ve středu 30. prosince vás ještě pozveme na návštěvu palmového skleníku na Výstavišti Flóra v Olomouci. Přijďte si v zimním období prohlédnout tropické rostliny. Palmový skleník, nejstarší ze sbírkových skleníků výstaviště, je jedním z největších svého druhu v České republice. Na ploše 1500 m2 zde rostou kromě jiné exotické květeny desítky druhů palem, z nichž mnohé jsou starší sta let. Skleník bude otevřen od 9.00 do 16.00 hodin, vstup je zdarma a první návštěvníci obdrží drobný dárek od Českého rozhlasu Olomouc.

Spustit audio