Český rozhlas Plzeň zve na veřejný poslech hry Via Mala

2. září 2014

Ve Velkém činoherním studiu Českého rozhlasu Plzeň se ve středu 9. května 2012 v 18.00 hodin uskuteční veřejná předpremiéra velkého rozhlasového projektu režiséra Miroslava Buriánka - dramatizace románu Johna Knittela Via Mala.

„Via Mala je známá švýcarská silnice, vedoucí přes divoký průsmyk z údolí Horního Rýna do vysokých Alp, symbolizuje v autorově podání cestu zla, kterou se daly Martha Lauretzová a její děti, když násilně sprovodily ze světa svého manžela a otce Jonase Lauretze, ďábla v lidské podobě, hrubiána, pijana, zvrhlíka, děvkaře, tyrana celé rodiny, která ho musela otrocky poslouchat a uspokojovat jeho nízké choutky. , přibližuje obsah hry její režisér Miroslav Buriánek.

Pochmurný baladický příběh s kriminální zápletkou pro rozhlas upravil Jiří Kamen. Kromě herců plzeňského Divadla J.K Tyla v projektu účinkují herecké hvězdy jako Miloslav Mejzlík, Igor Bareš, Jan Přeučil a Martin Stránský. Příchozí si vyslechnou 3. a 4. díl z celkem osmidílné rozhlasové fresky. Vstup pro veřejnost je zdarma. Po poslechu bude následovat beseda s tvůrci pořadu.

Spustit audio