Český rozhlas Plzeň zve na výlet do národních parků USA

2. září 2014

Ve Velkém činoherním studiu Českého rozhlasu Plzeň se v pondělí 23. července 2012 od 17 hodin uskuteční už druhá přednáška cestovatele Miloslava Martana o cestách po národních parcích jihozápadu USA. Vyprávění bude doplněné cestovatelskými zážitky, radami a tipy na cestu a promítáním bohatého fotografického materiálu.

„Na světě je mnoho krásných míst, ale příroda se nejvíce vydováděla právě na západě USA. Na relativně malém území najdete činné i vyhaslé sopky, ledovce, nekonečné lesy i vyprahlé pouště, hluboké kaňony, gejzíry a neuvěřitelné skalní útvary. To vše určitě stojí za vidění, když ne na vlastní oči, tak alespoň z fotografií a filmů. Uvidíte perly "divokého západu", jakými je Grand Canyon, Yellowstone, Monument Valley a další“, říká autor přednášky i fotografií Miloslav Martan.

Nejzajímavější z fotografií budou k vidění až do konce srpna ve výstavních prostorách v 1. patře plzeňské rozhlasové budovy. Pro veřejnost bude výstava přístupná denně od 8 do 18 hodin.

Rozhovor redaktorky Květy Bodollové s autorem přednášky a fotografické výstavy Miloslavem Martanem si můžete poslechnout již tuto neděli 22. července od 11:25 ve víkendové Panoramě Českého rozhlasu Plzeň.

Spustit audio