Český rozhlas reaguje na mediální výstupy týkající se soudního sporu mezi Českým rozhlasem a Ing. Václavem Kasíkem

23. září 2011

Včerejší rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 2, který potvrdil, že výpověď Českého rozhlasu daná Ing. Václavu Kasíkovi je neplatná, není pro tuto chvíli vítězstvím ani jedné ze stran sporu, neboť příslušný soud vyslyšel nový argument Českého rozhlasu, že pracovní poměr pana Ing. Václava Kasíka měl skončit již samotným odvoláním Rady Českého rozhlasu a nikoliv až výpovědí.

Jelikož však toto odvolání příslušný soud v předmětném řízení neposuzoval, jsa vázán žalobním návrhem žalobce, zůstala tak podstata sporu mezi Českým rozhlasem a Ing. Václavem Kasíkem soudem neprojednána. Dle vyjádření našich právních zástupců Ing. Václav Kasík ničeho v tomto sporu nedosáhl. Český rozhlas nadále trvá na svém stanovisku, že Ing. V. Kasík byl platně odvolán a jeho pracovní poměr skončil již rozhodnutím Rady Českého rozhlasu a nikoliv vypovědí, kterou soud shledal neplatnou.

Další postup v této věci bude záležet zejména na Ing. V. Kasíkovi, který s ohledem na právní názor příslušného soudu podal obsolentní žalobu. Český rozhlas uváží své další kroky poté, co obdrží písemné vyhotovení rozsudku.

Mgr. René Zavoral
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas
Tel. 221 551 310

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace