Český rozhlas spustil nejmodernější přehrávač rádií na českém internetu

1. listopad 2011

Nejdůležitější novou funkcí internetového přehrávače je schopnost spouštět jak živé vysílání všech stanic Českého rozhlasu, tak i pořady z bohatého audio archivu ČRo.

Přehrávač se automaticky spouští, když si na webu rozhlas.cz kliknete na živý poslech stanice nebo v iRadiu na poslech pořadu z audio archivu. Na přehrávač se také dostanete přímo z adresy prehravac.rozhlas.cz.

„Nová verze internetového rádia ČRo je dokonalejší než standardní rádia. Na žádném běžném rádiu zatím nemůžete přepínat mezi živým vysíláním a poslechem pořadů z audio archivu ČRo, které se vysílaly třeba před sedmi lety,“ říká ředitel Odboru Nová média Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Nový chytrý internetový přehrávač ČRo umožňuje poslech celoplošných, speciálních a regionálních stanic ČRo. V nabídce jsou i webrádia a zahraniční vysílání ČRo. Z audio archivu ČRo si můžete pustit přes 270 tisíc pořadů a dalších záznamů za období uplynulých devíti let.

Český rozhlas dnes umožňuje nejširší větší volbu technických formátů poslechu ze všech českých rádií. Na přehrávači můžete poslouchat celoplošné a speciální stanice ČRo v datově úsporné i nejvyšší kvalitě ve formátech WMA a MP3. Zvolený formát si přehrávač pamatuje i při přeladění na jinou stanici. Z přehrávače se dostanete i na stránku, která nabízí poslech v dalších formátech OGG, AAC.

Žádný jiný český přehrávač také nenabízí tak podrobné informace o právě vysílaném a připravovaném programu. Přehrávač rovněž ukazuje právě moderující moderátory několika stanic. Lze se z něj přímo dostat na web s celou programovou nabídkou Českého rozhlasu na další týden nebo na weby všech stanic ČRo.

Přehrávač vyvinuli programátoři Odboru Nová média Českého rozhlasu bez jakýchkoliv externích nákladů a také jeho design navrhl webový grafik ČRo. ČRo bude internetový přehrávač nové generace dále zdokonalovat.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace