Český rozhlas tradičně mediálním partnerem mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

29. červen 2011

Český rozhlas bude i letos mediálním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který proběhne ve dnech 1. až 9. července 2011.

Český rozhlas 1 - Radiožurnál opět připravil pro své posluchače oblíbený projekt Filmžurnál, speciální rozhlasové vysílání z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Každý den zazní několikrát znělka Filmžurnálu, která uvede aktuální zpravodajství z festivalu.

Tým Filmžurnálu nabídne exkluzivní rozhovory s herci, režiséry a dalšími zajímavými osobnostmi světové i české kinematografie, přinese postřehy ze zákulisí festivalu nebo tipy na výlety. „Představíme všechny soutěžní filmy a festivalové sekce a nezapomeneme ani na aktuální přehledy dění v Karlových Varech a okolí. Budeme natáčet ankety s diváky bezprostředně po zážitku v kině, neformální rozhovory s recenzenty, tvůrci i filmovými hvězdami,“ řekl Václav Žmolík, jeden z moderátorů relace.

Součástí účasti Českého rozhlasu bude i fotografická soutěž „Chyť si svého redaktora“. Kdo vyfotografuje hostesku či moderátora Českého rozhlasu v oblečení s logem Radiožurnálu na vozítku Segway v termínu od 1. do 20. července 2011, bude zařazen do soutěže o fotoaparát. O vítězi soutěže rozhodne porota, složená z redaktorů Radiožurnálu.

Filmžurnál bude již tradičně vysílat z proskleného studia v přízemí hotelu Thermal. Návštěvníci festivalu tak mají jedinečnou příležitost nahlédnout do rozhlasové kuchyně nebo se podívat zblízka na VIP hosty festivalu, které budeme v tomto studiu zpovídat.

V Karlových Varech budou i zpravodajové dalších stanic Českého rozhlasu. Například stanice Český rozhlas 3 – Vltava bude každý den přinášet pravidelné zpravodajství v rámci pořadu Mozaika a nejnovější zprávy se objeví i ve vysílání stanice Český rozhlas Radio Wave.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace