Český rozhlas upevnil pozici lídra v poslechu on demand

10. listopad 2020

Český rozhlas v říjnu zaznamenal rekordní on demand poslechovost pořadů a podcastů. Na platformách Českého rozhlasu a na třetích stranách Spotify, Apple Podcast a Google Podcast si uživatelé spustili přes 4 miliony audií. Dalších necelých 2,5 milionu unikátních poslechů pak zaznamenaly video sestřihy publicistických pořadů na sociální síti YouTube.

V měsíci říjnu se nejvíce dařilo podcastu Vinohradská 12, dále rozhovorům Host Lucie Výborné a pořadu Blízká setkání. Nadále platí, že celkově je největší zájem o literárně dramatická díla jako jsou četby na pokračování včetně nového pořadu Četba s hvězdičkou, který nabízí Český rozhlas Vltava.

„Poslechovost on demand audia na internetu dlouhodobě výrazně roste a napevno se stala významnou součástí konzumace obsahu Českého rozhlasu vedle živého vysílání. V říjnu jsme zaznamenali 89% nárůst oproti loňskému roku, a díky audio portálu mujRozhlas upevnil Český rozhlas pozici lídra v České republice v tomto odvětví,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Poslechovost on-demand audií Českého rozhlasu

Český rozhlas spustil v říjnu také nové podcastové řady. Jednou z nich je série Moje terapie 2, která navazuje na nejposlouchanější loňskou podcastovou řadu stanice pro mladé - Radia Wave. V šesti audiodokumentech vypráví příběhy lidí, jimž pomohla psychoterpie. Nabízí rovněž pohled na vztah klienta a psychoterapeuta, který je rozebrán společně s terapeutickými metodami v doprovodných rozhovorech s odborníky.

Čtěte také

Český rozhlas Plus uvedl sérii Eseje o stavu světa od předních světových myslitelů. Eseje reflektují hlavní společenská témata roku 2020 a vznikly pro New York Times World Review 2020. Český rozhlas na ně získal exkluzivní licenci od New York Times. Velký úspěch měla též nová podcastová true-crime série Kriminálka, která se dostala mezi deset nejpopulárnějších pořadů Českého rozhlasu.

Spustit audio