Český rozhlas Vltava bude živě přenášet benefiční koncert na podporu katedrály Notre-Dame

18. duben 2019

Český rozhlas Vltava bude v úterý 23. dubna od 21.10 hodin přenášet živě koncert předních pražských orchestrů z Dvořákovy síně v Rudolfinu. Benefiční koncert pořádá Česká filharmonie ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy - FOK, PKF - Prague Philharmonia a kolektivními tělesy Národního divadla a Státní opery. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na obnovu pařížské katedrály Notre-Dame.

Dvořákově síni v Rudolfinu se v úterý 23. dubna od 21.10 hodin rozezní Stabat Mater Antonína Dvořáka v podání vybraných hráčů předních pražských orchestrů pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta České filharmonie Tomáše Netopila. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na obnovu pařížské katedrály Notre-Dame.

Pařížská katedrála Notre-Dame v plamenech

Pro Český rozhlas je do jisté míry ctí a vlastně i povinností tímto způsobem přispět k mimořádné akci – pomoci sbírce, která se rozjíždí na podporu a obnovu katedrály Notre-Dame. Český rozhlas pojí velké přátelství s Radio France a obecně si myslím, že celá česká společnost má k Francii velmi blízko,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Spustit audio