Český rozhlas zlepšuje pokrytí stanice ČRo Rádio Praha

19. prosinec 2023

Pro Prahu a blízké okolí byl od středy 20. prosince spuštěn VKV FM vysílač, který nahradí stávající vysílač z lokality Praha - Letná. Nový vysílač stanice Českého rozhlasu Rádio Praha bude provozován z budovy Národního technického muzea na kmitočtu 107,1 MHz s výkonem 200 Wattů ERP s vertikální polarizací. Provoz stávajícího vysílače z lokality Letná byl ve stejný okamžik ukončen. 

„Jsme rádi, že se nám podařilo v úzké spolupráci s Českým telekomunikačním úřadem najít lepší lokalitu pro vysílač stanice Rádio Praha. Výhodou nového vysílače je lepší směrová charakteristika vysílací antény, která nemá v žádném směru omezení, a především vyšší výška vysílací antény. Díky tomu očekáváme výrazně lepší kvalitu přijímaného signálu stanice Rádio Praha,“ uvedl ředitel Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka.

Na základě individuálního oprávnění vydaného Českým telekomunikačním úřadem byl nový vysílač spuštěn dne 20. prosince 2023 ve 13 hodin z lokality Praha - NTM. Ve stejný okamžik byl provoz vysílače z lokality Praha – Letná ukončen.

Spustit audio