Český rozhlas zná jména náměstků generálního ředitele

20. říjen 2011

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan dnes projednal s Radou Českého rozhlasu jmenování svých náměstků. Od 1. listopadu se funkce náměstka generálního ředitele pro strategický rozvoj ujme Mgr. René Zavoral, náměstkem generálního ředitele pro správu a provoz se stane PhDr. Oldřich Šesták. Sekci programu a vysílání povede dočasně sám Peter Duhan.

Na dnešní veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu projednal generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan jména náměstků generálního ředitele pro jednotlivé sekce. Podle Statutu Českého rozhlasu platného od 1. listopadu je základní organizační struktura Českého rozhlasu rozdělena na sekci programu a vysílání, sekci správy a provozu a sekci strategického rozvoje. Projednání jmen náměstků generálního ředitele, kteří stojí v čele jednotlivých sekcí, je podle zákona o Českém rozhlasu a Statutu Českého rozhlasu podmínkou jejich jmenování generálním ředitelem.

Peter Duhan tak od 1. listopadu jmenuje do funkce náměstka generálního ředitele pro strategický rozvoj Mgr. Reného Zavorala a do funkce náměstka generálního ředitele pro správu a provoz PhDr. Oldřicha Šestáka. Funkce náměstka generálního ředitele pro program a vysílání zůstane prozatím neobsazena. Jejího výkonu se do doby nalezení vhodného kandidáta ujme sám generální ředitel Mgr. art. Peter Duhan.

Mgr. René Zavoral působí v Českém rozhlase s jednoletou přestávkou od roku 2001. Od roku 2006 zastává funkci ředitele Odboru komunikace a vnějších vztahů (dříve Odbor marketingu a PR).

Mgr. René Zavoral - náměstek ředitele pro strategický rozvoj

PhDr. Oldřich Šesták nastoupil do Českého rozhlasu 1. července 2010, kdy se stal ředitelem Kanceláře generálního ředitele, a v této funkci působí dodnes. Od 1. června letošního roku byl dále pověřen řízením Správního úseku. Již v minulosti působil v rozhlase na pozici odborného redaktora a redaktora – komentátora.

PhDr. Oldřich Šesták - náměstek ředitele pro správu a provoz
Spustit audio
autor: Oddělení komunikace