Český rozhlas zvýšil svou poslechovost o více než jedno procento

5. květen 2011

Podle výsledků Radio Projektu, hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice, posílil Český rozhlas za období posledního kvartálu loňského a prvního čtvrtletí letošního roku svou pozici na trhu o 1,1 procentního bodu na 21,4 %.

V průměrném dnu poslouchalo některou ze stanic Českého rozhlasu přibližně jeden milion šest set čtrnáct tisíc posluchačů, což je o dvanáct tisíc posluchačů více než v minulém měřeném období. V průměrném týdnu oslovil Český rozhlas 2 miliony 476 tisíc posluchačů. Na tomto výsledku se podílejí jak celoplošné stanice ČRo 1 - Radiožurnál a ČRo 2 - Praha, tak regionální stanice.

Z regionálních stanic Českého rozhlasu je stále nejúspěšnější ČRo Brno se 161 tisícem denních posluchačů, za ním následuje ČRo České Budějovice s 95 tisíci a ČRo Plzeň s 93 tisíci posluchačů. Z hlediska zvýšení počtu posluchačů si nejlépe vedl ČRo Ostrava, kde stoupl denní poslech o 13 tisíc posluchačů. Bodovaly i speciální stanice, například Radio Wave zvýšilo svůj týdenní poslech z 12 na 16 tisíc.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace