Deklarace o spolupráci mezi Českým rozhlasem a Českou filhamonií

10. duben 2012

Generální ředitelé Českého rozhlasu a Česká filharmonie dnes uzavřeli Deklaraci o spolupráci. Dohoda vyjadřuje oboustrannou připravenost ke vzájemné součinnosti. Svými podpisy také oba ředitelé stvrdili, že se Český rozhlas stává hlavním mediálním partnerem České filharmonie pro novou koncertní sezonu.

Český rozhlas 3 - Vltava bude 4. října 2012 živě přenášet zahajovací koncert sezony 2012/2013, který již proběhne pod taktovkou nového šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka.

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan se svým protějškem Davidem Marečkem z České filharmonie dnes na tiskové konferenci v Rudolfinu svými podpisy stvrdili Deklaraci o vzájemné spolupráci. Deklarace vyjadřuje připravenost k oboustranné podpoře a zájem o vytváření společných projektů. Český rozhlas je veřejnoprávní médium a provozovatel celoplošného vysílání a pro koncertní sezonu 2012/2013 se stává hlavním mediálním partnerem České filharmonie.

„Nejbližším společným projektem, na který se osobně velmi těším, bude přímý přenos zahajovacího koncertu nové sezony 4. října. Půjde o mimořádnou událost, protože se do České filharmonie po dvaceti letech vrací světová osobnost, šéfdirigent Jiří Bělohlávek. Pro Český rozhlas 3 - Vltava bude velkým potěšením vysílat tento jedinečný koncert,“ uvedl na tiskové konferenci generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

„Díky spolupráci s Českým rozhlasem se naše hudba dostane k daleko většímu množství posluchačů. Tradiční dobré partnerství Českého rozhlasu a České filharmonie se naplněním Deklarace výrazně prohloubí a Český rozhlas se stane důležitou oporou nové etapy vývoje našeho orchestru. Získáváme tak velmi silného a prestižního partnera,“ doplnil David Mareček, generální ředitel České filharmonie.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace