Do historické budovy rozhlasu na Vinohradskou 12 přišlo darovat krev 113 lidí

15. červen 2011

V úterý 14. června 2011 se u příležitosti Světového dne dárců krve uskutečnila 63. akce Daruj krev s Českým rozhlasem ve spolupráci s Fakultním transfuzním oddělením VFN v Praze. Darovat krev přišlo celkem 113 lidí, z toho bylo 42 prvodárců. Celou akci svou přítomností podpořila olympijská vítězka Martina Sáblíková.

Letos proběhla tradiční akce „Daruj krev s Českým rozhlasem“ v historické budově rozhlasu na Vinohradské 12, kam se po rekonstrukci vrátila. Podle MUDr. Lucie Baumrukové z Fakultního transfůzního oddělení VFN v Praze byla poslední akce úspěšná a historická budova Českého rozhlasu nabídla dárcům i lékařskému personálu solidní a příjemné zázemí. MUDr. Baumruková vysvětlila, že vzhledem k expiraci krve (42 – 49 dní) není hlavním cílem získat jednorázově velké množství této tekutiny, ale budovat dostatečně širokou databázi pravidelných dárců. Ocenila proto zejména vysoké číslo prvodárců.

Součástí akce „Daruj krev s Českým rozhlasem“ byla také autogramiáda rychlobruslařky a olympijské vítězky Martiny Sáblíkové, která celou akci podpořila. Martina Sáblíková byla hostem dopoledního vysílání Radiožurnálu, které proběhlo ze vstupních prostor rozhlasu. Přijít se podívat a položit otázku naší špičkové sportovkyni tak mohla i široká veřejnost.

Celý projekt organizuje Český rozhlas ve spolupráci s Centrem sportu Ministerstva vnitra ČR a agenturou SPORT INVEST GROUP.

K akci „Daruj krev s Českým rozhlasem“ se tradičně připojují i regionální stanice Českého rozhlasu. V minulých dnech probíhaly odběry v Brně a Hradci Králové, dnes 15. června se akce uskuteční v Olomouci a v Plzni. Více informací o projektu naleznete na darujkrev.rozhlas.cz

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace