Eduard Hrubeš provede návštěvníky Zámku Mnichovo Hradiště

4. srpen 2011

Hradozámecké léto Českého rozhlasu Region, Střední Čechy zavítá v sobotu 6. srpna na zámek Mnichovo Hradiště. Role hradního spoluprůvodce se při této příležitosti ujme moderátor Eduard Hrubeš.

V rámci Hradozámeckého léta se posluchači Českého rozhlasu Region každý prázdninový týden seznamují se zajímavou historií jedné ze středočeských památek. V pátek po čtrnácté hodině si posluchači mohou poslechnout speciální pořad věnovaný památce, kterou následně v sobotu navštíví „hradní hlídka“. Jejím členem je vždy jeden z moderátorů Českého rozhlasu Region – Naďa Konvalinková, MUDr. Kateřina Cajthamlová, Eduard Hrubeš nebo Jan Rosák.

Hradní hlídka Regionu ještě navštíví zámek Mníšek pod Brdy a hrady Točník a Křivoklát. V průběhu prázdnin už navštívila zámky Březnice, Žleby, Konopiště a hrad Karlštejn.

Na pokladnách zúčastněných objektů jsou navíc návštěvníkům k dispozici hrací karty, na které mohou sbírat razítka navštívených hradů a zámků ve Středočeském kraji. Jakmile se účastníkům podaří nasbírat 4 razítka, odešlou hrací kartu s vyplněnými údaji a tipovací otázkou na adresu Českého rozhlasu Region. V polovině září pak budou došlé karty vyhodnoceny a 10 účastníků obdrží zajímavé ceny (digitální fotoaparáty, batohy a encyklopedie).

Hradozámecké léto připravil Český rozhlas Region ve spolupráci s Národním památkovým ústavem ve středních Čechách. Podrobnější informace najdete na internetových stránkách www.hradozameckeleto.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace