Exkluzivní speciál Martina Veselovského z Kosova

12. září 2011

Základna české mise KFOR v kosovské Šajkovaci je dalším cílem oblíbených Speciálů Martina Veselovského. Rozhlasový tým ČRo 1 – Radiožurnálu bude z tohoto místa, kde působí čeští vojáci od roku 1999 a letos jim mise končí, vysílat v přímém přenosu - tentokrát na téma "Jaké výsledky přinesla mise českých vojáků v Kosovu", a to ve čtvrtek 15. září 2011 krátce po 17. hodině, online videopřenos bude k dispozici na zpravy.rozhlas.cz.

V Kosovu se v rámci mise KFOR od roku 1999 vystřídalo několik tisíc českých vojáků. Mezinárodní společenství hodnotí jejich práci jako úspěšnou. Není tedy předčasné vojáky z Kosova stahovat? Na tato a další související témata bude hledat odpověď Martin Veselovský se svými hosty v dalším vydání pořadu Speciál Martina Veselovského, a to 15. září od 17 hodin. Zpovídat bude plukovníka Václava Vlčka ze společného operačního centra Ministerstva obrany ČR, místopředsedu zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a stínového ministra obrany Jana Hamáčka z ČSSD i předsedu zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Davida Vodrážku. Debaty se zúčastní také politický ředitel mise OSN v Kosovu Jolyon Naegele.

„Z pohledu Radiožurnálu jde skutečně o mimořádné vysílání, poprvé budeme Speciál Martina Veselovského přenášet přímým přenosem ze zahraničí, navíc z vojenské základny. Samozřejmě by to nebylo možné bez skvělé spolupráce s velitelem mise,“ dodává ředitelka zpravodajských stanic ČRo Hana Hikelová.


Česká mise v Kosovu bude jedním z hlavních témat Radiožurnálu v průběhu celého čtvrtečního dne. Na místě je již nyní redaktor Martin Dorazín, který natáčí unikátní reportáže.

Přímý přenos z Kosova ve čtvrtek 15. září 2011 začíná v 17:05 hod. na frekvencích Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu. Online videopřenos bude dostupný na zpravy.rozhlas.cz, k dispozici zde budou i veškeré reportáže a fotogalerie. Další informace o vysílání najdete na radiozurnal.cz.

Speciál Martina Veselovského je série živě vysílaných veřejných debat, věnovaných regionálním problémům a tématům. Pořad, který moderuje Martin Veselovský, lze sledovat vždy živě na frekvencích Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu a na příslušných regionálních stanicích.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace