Festival Prix Bohemia Radio 2011 letos doprovodí i projekty soukromých rádií

19. září 2011

Mezinárodní soutěžní přehlídka rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio, která startuje 11. října 2011 v Poděbradech, nabídne poprvé v historii i doprovodné programy z dílny soukromých rozhlasových stanic. Festival pořádá již po osmadvacáté Český rozhlas.

V úterý 11. října v 16 hodin začne na Kolonádě oblíbený pořad Rádia Impuls „Partnerské Impulsy doktorky Laury“. Večer proběhne v Divadle Na Kovárně vyhlášení výsledků posluchačské soutěže Moderátor roku, organizované Asociací rozhlasových organizací. Udělena bude i Cena Karla Kyncla a generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan uvede do Síně slávy i jednu z rozhlasových legend. Celý večer bude moderovat Lucie Výborná.

Během středečního odpoledne (12. října) bude od 13 hodin patřit poděbradská lázeňská Kolonáda Autogramiádě Frekvence 1. Všechny zájemce jistě potěší Jiří Pomeje, moderátorky Dámského klubu Linda Finková, Sandra Pogodová a Vlaďka Dušík Pirichová, chybět zde nebude ani originální Ruda z Ostravy. Večer pak Karel Gott spolu s Big Bandem Českého rozhlasu představí své nové CD Sentiment, připravené Českým rozhlasem ve spolupráci se Supraphonem. Album obsahuje mimo jiné nahrávky písní s texty nedávno zesnulého Pavla Vrby. Večerem bude provázet Martina Kociánová.

Organizátoři letošního festivalu Prix Bohemia Radio nezapomněli ani na děti. Nachystána jsou pro ně hned dvě představení „O Sněhurce“ v provedení Malého divadélka Praha. Toto loutkové divadlo Anny a Rostislava Novákových, pokračovatelů dynastie Matěje Kopeckého, je v Poděbradech tradičním hostem a má zde již i řadu příznivců.


Ve čtvrtek 13. října se od 15 hodin na poděbradské Kolonádě uskuteční koncert laureátů Mezinárodní soutěže mladých hudebníků Concertino Praga. Hrou na trubku se tu představí Walter Hofbauer, na flétnu zahraje Žofie Vokálková.

Předseda poroty kategorie Královská disciplína Jan Vedral dodává: „Pro mě už festival Prix Bohemia Radio začal, trpělivě poslouchám 35 do soutěže přihlášených her. Těším se na dvoudenní poslechový seminář o současném radiofonním dramatu i na konferenci Sdružení rozhlasových tvůrců, zasvěcenou tentokrát problematice vysokoškolského studia rozhlasových tvůrčích oborů. A z doprovodných programů si rozhodně nenechám ujít koncert laureátů Concertina Praga.“

Více informací o letošním ročníku festivalu Prix Bohemia Radio a jeho programu naleznete na www.prixbohemiaradio.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace