Festival rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio se vrací do Olomouce

12. únor 2019

Poslechy toho nejlepšího z rozhlasových dramat, dokumentů a reportáží opět nabídne festival Prix Bohemia Radio. Ten se vrací do Olomouce v termínu od 1. do 4. dubna 2019 i s novou multimediální kategorií zaměřenou na téma Audio letmým pohledem.

Jednotlivé festivalové dny budou věnovány soutěžním kategoriím. Postupně se tak představí dokument, drama, reportáž a multimediální projekty. Mimo to se mohou návštěvníci těšit na doprovodný program, který doplní poslech rozhlasové tvorby o divadlo, koncerty, debaty, workshopy a program pro děti hned na několika místech Olomouce.

Od silent disca po hospodský kvíz

S festivalem dorazí do Olomouce také herci Dejvického divadla, festivalové hvězdy Michaela Nosková, Martin Chodúr a Michaela Gemrotová, kapela Good Times Only nebo zpěvačka a objev projektu Czeching Zagami Jericho. Představit první český podcastový krimiseriál přijedou také autorky Matematiky zločinu Magdalena Sodomková a Brit Jensen. Problematiku vulgarismů ve vysílání pak otevře úterní debata pro veřejnost.

Část doprovodného programu je v režii studentů Univerzity Palackého v Olomouci. Ti si pro návštěvníky připravili jako odreagování Kick off party, která se ponese v duchu silent disco. Příchozí se tak nemusí obávat hlasité diskotékové hudby, ba naopak. Připravená sluchátka zprostředkují každému výjimečný a především individuální hudební zážitek. Pro ty, co naopak upřednostňují zábavu, při které se živě debatuje, je připraven Konvikt kvíz.

Na poslechy jedině s akreditací

Rozhlasová dramata, dokumenty, reportáže a multimediální projekty, které budou bojovat o ceny Prix Bohemia Radio, si můžete vychutnat jedině s akreditační festivalovou kartou. Právě ta vám otevře dveře do světa nejrůznějších zvuků a žánrů, ke kterým si prostřednictvím vlastní fantazie přiřadíte obraz. Akreditace je zdarma a zajistit si ji můžete na stránkách festivalu www.prixbohemiaradio.cz.

Vyhlašovatelem a pořadatelem festivalu Prix Bohemia Radio je Český rozhlas. Ambicí festivalu je rozvíjet a sdílet rozhlasovou tvorbu veřejnoprávních médií v evropských zemích s důrazem na země střední Evropy. Základním smyslem a posláním festivalu Prix Bohemia Radio je zvyšování kvality rozhlasové tvorby a prezentace veřejnoprávních médií zemí jako institucí, které vytvářejí a šíří kulturní hodnoty.

Spustit audio