Fotosoutěž Toulky českou minulostí zná své vítěze

2. červen 2011

Bodovala Bitva u Slavkova, ale i pražský orloj nebo Valašské muzeum.

Vítězem fotosoutěže Toulky českou minulostí a výhercem videokamery se stal Zdeněk Pudil s fotografií zachycující rekonstrukci bitvy u Slavkova. Z dalších autorů porota vybrala Danielu Mohylovou, Lucii M. (autorka si nepřeje zveřejnění celého jména), Luboše Vašuta, Vladimíra Dvořáka a Roberta Vlka. Vítězné snímky si můžete prohlédnout na webu toulky.rozhlas.cz.

Celkem poslali příznivci Toulek českou minulostí do soutěže více než 700 fotografií. Kritérii hodnocení byly dostatečná technická kvalita snímku s ohledem na jejich amatérský původ, zachycení místa nebo děje historické události a dobové atmosféry vztahující se k některému z dílů seriálu a také estetická úroveň snímku.

„Takové množství soutěžních snímků potvrdilo, že web Toulky českou minulostí je opravdu atraktivní. Protože se řada lidí na své „toulky“ teprve chystá, vyhlásíme zanedlouho další, tentokrát prázdninové kolo fotosoutěže. Pravidla už budou trochu přísnější. Budeme chtít, aby soutěžící přímo uváděli, ke kterému dílu Toulek se jejich fotky vztahují. Vítězné, ale i další zdařilé fotografie postupně zařazujeme k jednotlivým dílům Toulek českou minulostí na web toulky.rozhlas.cz. Zde si můžete přečíst všechny díly rozhlasového seriálu, který se vysílá od roku 1995. Novější díly si můžete na internetu také poslechnout,“ říká ředitel Internetu Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Pořad Toulky českou minulostí vysílá Český rozhlas Dvojka každý týden v neděli v 8:05. V reprízách je vysílá ČRo Leonardo, ČRo Brno a další regionální stanice Českého rozhlasu.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace