Hana Maciuchová v rozhlasovém cyklu Jižní Čechy a já

12. duben 2012

V úterý 17. dubna 2012 od 19 hodin bude hostem veřejné nahrávky z cyklu povídání se zajímavými osobnostmi Jižní Čechy a já ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice herečka Hana Maciuchová.

Hana Maciuchová se už od dětských let po vzoru svých rodičů zabývala ochotnickým divadlem. Po gymnáziu vystudovala DAMU v Praze. Byla členkou Divadla Za branou a několik desítek let i Divadla na Vinohradech Televizní diváci ji dobře znají ze seriálů Nemocnice na kraji města, Chalupáři a Ulice.

Hrála ve filmech Samotáři, Lucie, postrach ulice, Člověk proti zkáze, Únos domů. Vynikající je její ztvárnění Judy Garlandové v inscenaci Studia DVA Na konci duhy.

Hana Maciuchová je několikanásobnou držitelkou ceny TýTý pro nejlepší herečku, roku 2010 získala Medaili Za zásluhy v oblasti kultury.

Dne 12. dubna 2008 a 18. dubna 2009 získala cenu TýTý pro nejlepší herečku. Dále ji diváci zvolili mezi desítku nejoblíbenějších hereček v anketě Hvězda mého srdce, kterou vyhlásila počátkem roku 2008 Česká televize.

U příležitosti státního svátku získala dne 28. října 2010 Medaili Za zásluhy v oblasti kultury.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace