II. Benefiční koncert Linky bezpečí aneb Ewa má problém

25. říjen 2010

28. října 2010 můžete společně s námi podpořit Linku bezpečí – projekt, který dětem a dospívajícím pomáhá řešit těžké životní situace. Od 21.00 hodin budeme v přímém přenosu vysílat benefiční koncert Linky bezpečí z Divadla Palace v Praze. Linka bezpečí 116 111 už 16 let pomáhá zdarma 24 hodin denně. Pomáhá dětem a dospívajícím řešit těžké životní situace.

Slouží ale především těm, kteří si nevědí rady se svými problémy, cítí se ohroženi a z nejrůznějších důvodů se nechtějí nebo nemohou svěřit někomu ze svého okolí. Přesto však potřebují pochopení, podporu, důvěru a zároveň kvalifikovanou radu a pomoc nejen v jejich obtížných životních situacích, ale i při jejich každodenních starostech a problémech.

Sdružení je akreditováno v rámci systému sociálně - právní ochrany dětí v České republice a současně je členem celosvětové asociace dětských linek důvěry - Child Helpline International.

V posledních letech je na Lince bezpečí registrováno ročně 250 až 270 tisíc dovolání dětí. Prohlubuje se ale závažnost jejich problémů a každý den řeší konzultanti v nepřetržitém provozu na 350 tematických hovorů. Hlavními problémy dětí jsou už několik let láska a partnerství, rodinné a nebo vrstevnické vztahy. Nejčastěji se na Linku bezpečí obrací 14leté děti, většinou dívky.

Benefiční koncert Linky bezpečí, který se koná 28. října 2010 v Divadle Palace na Václavském náměstí v Praze, chce už podruhé upozornit veřejnost na tuto problematiku. Patronkou letošního koncertu je mladá populární zpěvačka Ewa FARNA. Koncert živě přenáší Český rozhlas 2 - Praha (i ČT 1). Na tomto benefičním koncertě vystoupí společně s Ewou Farnou její hosté - skupina Čechomor, Miroslav Žbirka, skupina Beatboxer Nasty a houslista Pavel Šporcl.

Nezapomeňte si 28. října 2010 naladit Český rozhlas 2 - Praha. Přímý přenos začíná od 21.00 hodin.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace