Když fotografie vypadá jako obraz. Pravoslav Flak vystavuje v Galerii Vinohradská 12

25. březen 2019

Dubnová výstava v Galerii Vinohradská 12 představí dílo kameramana a fotografa Pravoslava Flaka. Ostravský rodák, který se ve své kameramanské kariéře podílel na projektech Žito, Alles gute nebo Banánové rybičky, se jako fotograf věnuje výhradně své volné tvorbě. V té se soustřeďuje na jednoduché reflexivní nápady a vtipné pointy, které mnohdy přecházejí až do oblasti černého humoru.

Na svých fotografiích Pravoslav Flak seskupuje jednoduché neurčité předměty, které ve vytvořených kombinacích získávají nový význam. Jeho nápady vynikají originalitou a ve své přímočarosti se mohou stát příjemným a ničím nezavazujícím zážitkem. Své práce Flak prezentoval na mnoha vlastních i společných výstavách doma i v zahraničí.

Mezi projekty, na kterých Pravoslav Flak spolupracoval jako kameraman, patří Curicullum vitae, Bílá místa, Dílo zkázy – dílo obnovy, Zpráva z Chabařovic, Bakaláři, Genius loci – Český Krumlov, seriál Ulice a mnoho dalších.

Výstava Pravoslava Flaka v Galerii Vinohradská 12 bude pro veřejnost otevřena každý dubnový čtvrtek od 12 do 18 hodin. Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 4. dubna v 17 hodin. Více informací naleznete na www.rozhlas.cz/galerie.

Spustit audio