Knedlíkové omelety
V receptech našich babiček se budeme věnovat knedlíkům, které, třeba jako svíčkovou, považujeme za typicky české jídlo. Jestli tomu tak je a jak připravit knedlíkovou omeletu, se dozvíme.
- na 1 omeletu: 3 plátky houskového knedlíku
- 2 vejce
- 2 lžíce mléka
- sůl
- sádlo na smažení
- kousek klobásky
- ½ cibule
- petrželka nebo šnytlík
Knedlík nakrájíme na drobné kostičky. V misce rozšleháme jedno vejce s jednou lžící mléka a špetkou soli. Na pánvi rozehřejeme tuk (ne moc), vlijeme rozšlehané vejce a jakmile začne tuhnout, nasypeme na omeletu knedlíky, urovnáme do plochy a lehce osmažíme. V hrnku rozšleháme druhé vejce rozšlehané s mlékem a solí, nakrájenou klobáskou a nasekanými bylinkami. Zalijeme s ním knedlíky a dopečeme. Podáváme s nakládanou červenou řepou nebo s kyselou okurkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.