Letní seriál Autem po Evropě na Radiožurnálu

1. červen 2011

Od začátku června do konce srpna bude Radiožurnál užitečným společníkem všech, kteří jsou na cestách po Evropě. Kolik v evropských zemích stojí dálnice i pohonné hmoty? Jaké pokuty hrozí za porušení předpisů? A v čem se liší dopravní předpisy? Seriál Autem po Evropě s informacemi a reportážemi, které řidičům zpříjemní léto a zbaví jich spousty starostí, nabídne Radiožurnál od 1. června každý den v 15.50 hod.

Dopravní předpisy nebo výše pokut se liší stát od státu, hádankou před prázdninami je každoročně cena pohonných hmot. Rozdíly jsou kulturní, kulinářské, ale třeba i ty v chování na silnici. Pro všechny, kteří ocení ty nejdůležitější informace a praktické rady pro své cestování automobilem po Česku a po Evropě, je připraven pořad Autem po Evropě.

Redaktoři Radiožurnálu ve spolupráci s ÚAMK nabídnou denně v 15.50 také tipy na zajímavá turistická místa u nás i v zahraničí nebo třeba jak snížit spotřebu auta na dlouhých trasách. Zazní i rady co při cestě jíst a pít, tedy jak dlouhou cestu autem přežít v pohodě a bez různé žaludeční nebo jiné újmy.

Jednou z nejnavštěvovanějších destinací v létě je Chorvatsko, proto se bude motoristický seriál pravidelně věnovat právě této oblasti. „Posluchači se dozví nejen jaké tam na letošní sezónu chystají turistické novinky, ale i kolik se tam platí za dálnice nebo proč a kde bývají nejčastěji dopravní zácpy na cestě k moři a mnoho dalšího. Motoristický speciál přinese také praktické informace k cestě do Portugalska, Německa, Itálie, Španělska, Rakouska, Francie, Slovenska, Turecka nebo Řecka. S Radiožurnálem se v Evropě čeští řidiči v létě určitě neztratí,“ říká Hana Hikelová, ředitelka zpravodajských stanic ČRo.

Všichni, kdo se chystají do Chorvatska, ani letos u moře nepřijdou o zpravodajství z domova a zahraničí. Chorvatský rozhlas bude přebírat v letní sezóně živě na stanici HR2 zprávy Radiožurnálu každý den ve 13.00 a 21.00 hodin.

Všechny informace z Autem po Evropě naleznete také na motozurnal.rozhlas.cz.

Spustit audio