Mezinárodní knižní veletrh Svět knihy Praha 2012

4. květen 2012

Český rozhlas se stal i v letošním roce mediálním partnerem Mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha 2012, který se uskuteční ve dnech 17. až 20. května v prostorách Průmyslového paláce na pražském Výstavišti.

Stánek Českého rozhlasu a vydavatelství Radioservis L 827 naleznou návštěvníci
opět v levém křídle Průmyslového paláce. Každý den je pro ně připraven zajímavý program, a to nejen na stánku, ale i v sálech.

Po celý veletrh jsou pro Vás připraveny soutěže, autogramiády, setkání se zajímavými osobnostmi, a také se můžete zeptat na to, co Vás o rozhlase zajímá a podělit se s námi o své postřehy z vysílání Českého rozhlasu.

Páteční dopoledne bude na stánku patřit soutěžím s internetovými portály Českého rozhlasu pro děti a mládež – webíkem a teenwebem. V Literárním sále představí Radio Wave Lexikon současných městských subkultur Kmeny a fanoušci Václava Neckáře se dočkají svého oblíbeného zpěváka v pořadu Hudebního nakladatelství ČRo. Od třinácti hodin bude kardinál Dominik Duka návštěvníkům podepisovat knihu glos, vysílaných na ČRo 1 – Radiožurnálu, a večer představí autoři Mikuláš Kroupa, Adam Drda a David Bartoň knihu komiksů Ještě jsme ve válce – Příběhy 20. století.

Sobota bude plná autogramiád. Na stánek zavítají Vladimír Páral, Stanislav Zindulka, Luděk Munzar, František Novotný či Pavla Tomicová. Ve velkém sále představí své CD Jiří Anderle a Vlado Príkazský. Novinkou je živé vysílání oblíbeného pořadu Tobogan přímo z veletrhu. Posluchači se mohou vysílání zúčastnit přímo na Výstavišti nebo poslouchat pořad v rámci vysílání Dvojky Českého rozhlasu. Odpoledne je pak pro ně připraveno povídání s Luďkem Munzarem a Františkem Novotným.

Podrobný program v sálech, ale i na stánku Českého rozhlasu na veletrhu Svět knihy 2012 najdete zde.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace