Mimořádný recitál klavíristy Lang Langa v přímém přenosu na Vltavě

28. březen 2012

V sobotu 31. března 2012 od 20.00 hod. vystoupí ve Španělském sále Pražského hradu světová pianistická hvězda Lang Lang. Mimořádný klavírní recitál, který je součástí slavnostního večera u příležitosti předání Ceny Antonína Dvořáka, odvysílá v přímém přenosu Český rozhlas 3 – Vltava.

Lang Lang, umělec čínského původu, patří mezi nejuznávanější světové osobnosti dneška, jeho humanitární a společenské aktivity svým dosahem přesahují hudební oblast. V sobotním programu zazní v jeho interpretaci výběr z vrcholného klasického repertoáru reprezentovaného díly J. S. Bacha, F. Schuberta a F. Chopina.

Během večera bude laureátovi pro rok 2012 – jedné z významných osobností, které se svým celoživotním dílem nebo uměleckými aktivitami zasloužily o propagaci české klasické hudby u nás i v zahraničí – předána Cena Antonína Dvořáka, udělovaná Akademií klasické hudby. Letos poprvé se tak nestane před zahájením zářijového festivalu Dvořákova Praha, ale už v jarním termínu ve Španělském sále Pražského hradu.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace