Mladé hvězdy na Rozhlasovém podzimu

13. říjen 2011

Po dvou exkluzivních koncertech hessenských rozhlasových symfoniků čekají na fanoušky klasické hudby v pražském Rudolfinu ještě dva symfonické koncerty. V pondělí 17. října se v pestrém programu předvedou vycházející sólistické hvězdy, 1. listopadu festival zakončí rozhlasoví symfonikové Dvořákovou Novosvětskou.

„Český rozhlas je tu pro veřejnost. Kultura, její šíření, podpora a rozvoj je součástí našeho poslání a pondělní festivalový koncert to podtrhuje hned několikrát. Pozvali jsme nejen filharmoniky z Plzně, abychom ukázali, že i mimo Prahu kvete živá hudba a fungují kvalitní orchestry, ale především chceme divákům a posluchačům ukázat mladé vycházející hvězdy, které již dnes, přes své mladí, dosahují evropského formátu,“ vysvětluje generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Vítězka letošní Mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga a nositelka mnoha dalších ocenění z mezinárodních soutěží, rakouská flétnistka Veronika Blachuta přednese Stamitzův flétnový koncert G dur. Čerstvě jmenovaný statutární sólista SOČRu Jan Mráček se publiku představí v Mozartově houslovém koncertu č. 5 A dur. Trojici mladých talentů doplňuje vítěz národního kola Concertina Praga trumpetista Walter Hofbauer. Plzeňskou filharmonii bude řídit dnes již zkušený Tomáš Brauner.

Podrobný program koncertu včetně životopisů účinkujících naleznete v příloze.
Další informace k festivalu jsou k dispozici na www.rozhlasovypodzim.cz.

Letošní 2. ročník festivalu Rozhlasový podzim se koná pod záštitou ministra kultury ČR, ministra pro místní rozvoj ČR, primátora hl. m. Prahy, velvyslance Spolkové republiky Německo a za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Magistrátu hlavního města Prahy a Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace