Největší rozhlasový seriál o pražské zoo na Radiožurnálu

25. březen 2011

Jak vznikala pražská zoo? Jaký byl její vývoj od války až po současnost? Kdo byl prvním zvířecím obyvatelem? Nebo kdo patřil mezi nejvýraznější zvířecí osobnosti? Vše co nevíte o Zoo Praha se dozvíte z největšího rozhlasového seriálu připraveného k jeho 80. výročí založení. Od 27. března do konce září uslyšíte každou neděli vždy krátce po deváté a patnácté hodině na Radiožurnálu.

Jubilejní 80. sezonu letos zahájí Zoo Praha a při té příležitosti zve Radiožurnál každou neděli k největší procházce historií této zoologické zahrady. V prvních dílech se posluchači od redaktorky Květy Moravcové dozví vše o okolnostech založení zoo – prvních pokusech a překážkách, kdo byli hlavní protagonisté těchto snah, jaká byla první zvířata nebo třeba o výstavbě prvních pavilonů. Redaktoři Radiožurnálu zapátrají i v rozhlasovém archivu

Od historie se dále posuneme k novodobému rozvoji od války až po současnost. Nevyhneme se ani povodním z roku 2002, které měly na zoo tragický dopad a jejichž symbolem se stal lachtan Gaston. Posluchači poznají všechny zásadní zvířecí osobnosti, ale i ty lidské, které se podíleli nebo stále podílí na rozkvětu zahrady a díky nimž ta patří mezi nejlepší na světě. Všední i nevšední témata ze života pražské zoo budou naplňovat nedělní speciál vždy po deváté a třetí hodině odpoledne až do konce září, kdy Zoo Praha oslaví své jubileum.

Všechny příspěvky i s fotogalerií naleznete také na radiozurnal.cz.

Spustit audio