Noc s Andersenem poprvé v Českém rozhlase i pro veřejnost

28. březen 2011

Letos poprvé připravil Český rozhlas dobrodružný večer v rámci celostátní Noci s Andersenem pro děti z řad veřejnosti. Zájemci se mohli přihlásit na výzvu, která byla zveřejněna ve vysílání stanic Českého rozhlasu a na webových stránkách.

Skupinku třiceti dětí čeká divadelní představení divadla Koňmo „Vodnická pohádka“, zpívání při kytaře, setkání s filmovou princeznou Andreou Elsnerovou, povídání o loutkách s Vítem Bruknerem z divadelní společnosti Buchty a loutky, návštěva rozhlasového studia i velká literární soutěž.

Zkrátka nepřijdou ani ostatní děti, které nemohly přijít do rozhlasové budovy. Český rozhlas Dvojka je zve k poslechu zvláštního večerního Andersenovského programu. Po tradičním Hajajovi v 19.00 hodin budou následovat dvě hodiny speciálního pohádkového vysílání.

Noc s Andersenem je mezinárodní akce, kdy se každý rok vždy v pátek večer na přelomu března a dubna otevřou dveře knihoven, škol a nejrůznějších institucí, aby se sešly děti, které mají zájem o knížky, a společně si četly, soutěžily, hrály hry, poslouchaly pohádky apod. První noc v knihovně se konala v roce 2000 v knihovně Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti. K oslavě Mezinárodního dne dětské knihy, který se připomíná každoročně 2. dubna na celém světě v den narození známého dánského pohádkáře, tehdy přišlo dvacet malých čtenářů. V loňském roce to bylo již 31 256 dětí.

Český rozhlas se k akci připojí počtvrté. V minulých letech se jí zúčastnily pouze děti zaměstnanců se svými kamarády.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace