Co dělám v rozhlase:
Moderuji dopolední Apetýt, kde sdílím jedinečné příběhy hostů. Nikdy se žádný neopakuje a to mě na téhle práci baví. Připravuji do vysílání Babské rady, kterých jsem díky posluchačům posbírala tolik, že to zatím vydalo na tři knihy. Jako redaktorka publicistiky natáčím reportáže a rozhovory pro pořad Jihomoravský rok.
Před rozhlasem:
Osmnáct let v soukromých rádiích, práce pro neziskový sektor, terapeutický výcvik u Jiřiny Prekopové i založení amatérského Divadla Prkno.
Co mě baví:
Moje dvě dcery a společné pečení a vaření. Práce s hlasem, ať už za mikrofonem nebo při divadle, zpěvu, veršování a na besedách o babských radách. Radost mi dělá i psaní, hudba všemožných žánrů, ale i koncerty, knihy a filmy, u kterých mám husí kůži, voňavé letní večery a noci, štiplavá zimní rána i výhledy z kopců. Nejraději jsem naboso a podnikám výlety i směrem k zatím neprobádaným cestám, včetně těch zahraničních. Vodu jako správný otužilec miluju celoročně, nejvíc moji „rodnou“ Svratku.
Všechny články
-
Menu pro silné srdce: zelené listy, tmavé bobule, trocha oříšků a čokolády
Nejzdravější potraviny pro naše srdce jsou ty, které dobře znají sportovci: bílkoviny, tuky a zelenina. Konkrétně: zelená listová zelenina, kapusta, mangold a další.
-
Hrášek do každé zahrádky: Jak na jeho snadné pěstování a sklizeň plnou chuti i vitamínů?
Čerstvý hrášek je plný vlákniny, obsahuje vitaminy C i celou skupinu vitamínů B a kyselinu listovou. Nechybí ani bílkoviny!
-
Loutkářství, sokolnictví, modrotisk. S Miroslavem Hrdličkou o nehmotném kulturním dědictví UNESCO
Brno, Kroměříž, Olomouc, ale také verbuňk, jízda králů, modrotisk, vorařství… co tento výčet spojuje? Seznam hmotného a nehmotného kulturního dědictví UNESCO.
-
Naši herci už jako amatéři vůbec nepůsobí, hrozně makají, říká o Studiu 60+ režisér Dalibor Buš
„Chtít po amatérovi, aby nic nehrál a nedělal velká gesta? To je jeden z největších úkolů a naši herci toho jsou schopní,“ říká o Studiu 60+ režisér a herec Dalibor Buš.
-
Praktické využití starých silonek: vyčistí, pohltí vlhkost a pomůžou také květinám
Máte na silonkách očko nebo vám je zabarvily boty? Nevyhazujte je! Jejich materiál je měkký a nepouští chloupky, proto se výborně hodí například jako hadřík na čištění.
-
Jak na chutnější a šťavnatější maso? Osvědčené tipy na přípravu i uchování přináší Babské rady
Pach králičího masa může někomu vadit, překrýt se dá přidáním čerstvé nebo sušené šalvěje či rozmarýnu. A co prospěje kuřecímu masu? prozradí Babské rady.
-
Přítel na telefonu. Zdeněk Machař z brněnského Ptačího centra zachraňuje malé opeřence
Jak se správně zachovat, když najdeme poraněné nebo opuštěné ptačí mládě? Poradí Zdeněk Machař, provozovatel záchranné stanice pro ptáky a menší savce.
-
Na cenách Anděl mě těší jejich pestrost – může vyhrát Mišík i Pam Rabbit, říká hudební dramaturg
Hlavní ceny Anděl za rok 2024 znají své vítěze. Dva Anděly získal Vladimír Mišík a do síně slávy vstoupil Ivan Mládek. Jak probíhá hlasování do prestižních hudebních cen?
-
Zajímavosti z ptačí říše: Jak poznat pěnkavu nebo skřivana? A proč ptáci zpívají nejraději ráno?
1. duben je Mezinárodním dnem ptactva. Oslavte ho spolu s námi ve společnosti těch, kteří ptáky chovají, zachraňují nebo učí rozeznat jednotlivé druhy podle zpěvu.
-
Kopřiva není jen plevel. Vyzkoušejte s příchodem jara její léčivé účinky i netradiční recepty
Kopřivě se právem říká český ženšen, protože obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek, které blahodárně působí na naše zdraví.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »