Co dělám v rozhlase:
Moderuji dopolední Apetýt, kde sdílím jedinečné příběhy hostů. Nikdy se žádný neopakuje a to mě na téhle práci baví. Připravuji do vysílání Babské rady, kterých jsem díky posluchačům posbírala tolik, že to zatím vydalo na tři knihy. Jako redaktorka publicistiky natáčím reportáže a rozhovory pro pořad Jihomoravský rok.
Před rozhlasem:
Osmnáct let v soukromých rádiích, práce pro neziskový sektor, terapeutický výcvik u Jiřiny Prekopové i založení amatérského Divadla Prkno.
Co mě baví:
Moje dvě dcery a společné pečení a vaření. Práce s hlasem, ať už za mikrofonem nebo při divadle, zpěvu, veršování a na besedách o babských radách. Radost mi dělá i psaní, hudba všemožných žánrů, ale i koncerty, knihy a filmy, u kterých mám husí kůži, voňavé letní večery a noci, štiplavá zimní rána i výhledy z kopců. Nejraději jsem naboso a podnikám výlety i směrem k zatím neprobádaným cestám, včetně těch zahraničních. Vodu jako správný otužilec miluju celoročně, nejvíc moji „rodnou“ Svratku.
Všechny články
-
Voňavé Vánoce začínají u formiček. Jak připravit vykrajovátka na další sezónu?
Také jste měli doma někde v koutku schované formičky na cukroví po babičce? Staré zdobné formičky a vykrajovátka nás v dětství fascinovaly – rybičky, šišky, motýlci...
-
Herec Ladislav Kolář: Vysněné role jsem neměl. Jedině Cyrano mě mrzí, že mi unikl
„Sednout si k mikrofonu je jednoduché, ale potom ze sebe něco dostat, to je horší. Vždycky se bojím, že mě nic nenapadne,“ směje se Ladislav Kolář.
-
Zlatavý bok, voňavá krkovice nebo žebra. Jak na domácí uzení jako profík
Uzení bylo po staletí způsobem, jak maso uchovat na delší dobu před vynálezem lednic. Uzené maso bylo svátečním chodem na Velikonoce a Vánoce.
-
Mikulášský balíček s nápadem. Nachystejte dětem sušené ovoce, oříšky nebo domácí perníčky
Podle dávných tradic svatý Mikuláš s biskupskou berlí sestupuje každý rok 5. prosince navečer z nebe na zem, obchází lidské příbytky spolu s čertem a andělem.
-
Slovácká každodennost nošení kroje mi učarovala už v dětství, říká sběratel Ladislav Lunga
„Jako malý jsem v kroji chodil s rodiči, byl jsem k tomu vychovávaný. A s manželkou jsme k tomu vedli i naše děti,“ říká sběratel Ladislav Lunga.
-
Rozkvetlé Barborky pro štěstí. Tradice, která rozzáří vánoční dny
4. prosince slaví svátek svatá Barbora, patronka horníků, stavitelů a lidí v nebezpečí.
-
Olivovník je symbolem míru, prosperity a duchovního spojení. Jeho pěstování je možné i na Moravě
Olivy i olivový olej hrají prim ve světové kuchyni. A jak uslyšíte v pořadu Jihomoravský rok, mohou zazářit i v kuchyni moravské.
-
Pavouků se doma zbavíte i bez chemie. Pomůže třeba máta, levandule nebo citrónová tráva
Pavouci jsou neškodní, neútočí a navíc se živí hmyzem, který v našich domácnostech nechceme mít. Málokdo se ale cítí příjemně, když se mu doma prochází osminohý host.
-
Kurátorka Blanka Veselá o krajce, její historii a výrobě v Letovicích
„Nejrozšířenějším materiálem, který se vyskytuje v dochovaných vzornících, je bavlna a částečně hedvábí,“ vysvětluje kurátorka Blanka Veselá.
-
Nápoj, který prohřeje i detoxikuje. Zázvorová voda vám nastartuje den, její příprava je jednoduchá
Zázvorová voda funguje jako přírodní detox, navíc se v chladnějších měsících roku hodí i na prohřátí těla. Tato tekutina je také přírodním lékem na podporu trávení.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »