Pavel Langpaul

Zástupce vedoucího skupiny Fagoty

Narodil jsem se v Havlíčkově Brodě. Hudební studia jsem započal na Základní umělecké škole Havlíčkův Brod ve třídě prof. J. Brožka. Po studiu na Pražské konzervatoři jsem absolvoval Hudební fakultu AMU a odnesl si titul laureáta z mezinárodních soutěží Concertino Praga a Chomutov.

V roce 1996 jsem se stal finalistou Mezinárodní soutěže Pražské Jaro, kde jsem také obdržel cenu Českého hudebního fondu za nejlepší provedení soudobé skladby. Tři roky jsem působil v operním orchestru Národního divadla v Praze. V současnosti zastávám post sólo - fagotisty SOČRu.

Co mě baví?
Středobodem mého zájmu je literatura (od latinsko-amerických autorů, přes ruskou klasiku, Joyceho až po filozofické spisy), to na jedné straně a na druhé straně posedlost sběrem informací, takže sledování TV, čtení novin a časopisů a všech možných periodik a kuturních revue v neomezeném množství.

Svůj pracovní čas dělím mezi hru na fagot a práci v uměleckém managementu a jako protipól k tomu se věnuji rekreačnímu běhání a procházkám českou krajinou.