Doc. MgA. Sylva Stejskalová, Ph.D.

hudební režisérka, skladatelka, klavíristka a pedagožka

Studovala na ostravské Janáčkově konzervatoři obory skladba a klavír (1989-1993), dále pokračovala na pražské Akademii múzických umění v oborech skladba a hudební režie (1993-2000) a ve Vídni vystudovala obor elektroakustická kompozice na Univerzitě MDW (2001-2006).

Jako hudební režisérka spolupracovala s renomovanými umělci (Radek Baborák, Jiří Bělohlávek, Tomáš Brauner, Libor Pešek; Carl Davis, Manfred Honeck, Vince Mendoza, Marcello Rota, Lalo Schifrin; Jan Hasenöhrl, Kateřina Kněžíková, Petr Nouzovský, Eva Urbanová; James Morrison, Mieko Sato a další), symfonickými orchestry a komorními soubory (Česká filharmonie, Plzeňská filharmonie, Český národní symfonický orchestr, Janáčkova filharmonie Ostrava, Baborák Ensemble,  Belfiato Quintet a další). Její nahrávky vyšly u významných českých i zahraničních vydavatelství (např. ARS Produktion, CNSO, Dabringhaus und Grimm, DELOS, Supraphon), z toho dva projekty získaly prestižní ocenění Nahrávka roku Classic Prague Awards v letech 2017 (mistr zvuku Jan Kotzmann) a 2018 (mistr zvuku Aleš Dvořák).

Od roku 2012 se věnuje také pedagogické činnosti na Hudební a taneční fakultě AMU, kde absolvovala doktorské studium. V roce 2020 se stala vedoucí Katedry zvukové tvorby a v současné době je členkou vedení HAMU.