Originální Šajtar v přímém přenosu

20. červen 2012

Unikátní spojení folklóru, folku, rocku, jazzu a world music – to je ostravská kapela Šajtar. Stejně barevné je i nástrojové obsazení kapely, kterému vévodí cimbál. Právě multižánrová formace Šajtar bude dalším koncertním hostem cyklu Radio Ostrava Live. Ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava vystoupí ve čtvrtek 21. června v 18.00 hodin.

Multižánrová hudební skupina Šajtar, v čele s frontmanem Gustavem Žídkem, vznikla v Ostravě v roce 1999 a od té doby prošla různými žánrovými změnami – od folklóru přes folk až k dnešní rockové podobě. Za dobu své existence odehrála stovky akcí, a to nejen v České republice. Šajtar slyšeli například v Rusku, Japonsku, Anglii, Holandsku či na Ukrajině. Kapela hrála také belgickému královskému páru a doprovázela Jaromíra Nohavicu na koncertním turné.
Na začátku června si Šajtar ke spolupráci pozval známého baviče Rudu z Ostravy a společně nahráli humornou píseň „Euro kurde“ k podpoře našich fotbalistů na aktuálním šampionátu EURO 2012. Video k písní na You Tube zhlédlo již přes 70 tisíc návštěvníků. Šajtar slíbil, že tuto píseň, v den kdy Česká republika hraje s Portugalskem o postup do semifinále, zařadí do přímého přenosu.

Koncert, tradičně přístupný i veřejnosti, začíná v 18.00 hodin. První hodina koncertu se bude vysílat v přímém přenosu. Vstupenky v hodnotě 80,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Těšínsko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio