Oslavy Českého rozhlasu Olomouc vyvrcholí sérií koncertů

6. říjen 2014

Český rozhlas Olomouc uspořádá na závěr oslav 65 let od svého založení a 20 let od obnovení samostatného vysílání sérii koncertů. Do Olomouce zavítá Rozhlasový Big Band Gustava Broma, dále se posluchači mohou těšit na vystoupení folkové skupiny Jiří Holoubek Trio, slovenského zpěváka Pavola Hammela, stálici české hudební scény Martu Kubišovou či polskou skupinu SBB.

Český rozhlas Olomouc také pro své posluchače připravil v rámci cyklu Koncert Studia noc vystoupení slovenského hudebníka a zpěváka Pavola Hammela. Koncert se koná ve středu 29. října 2014 od 20.00 hodin ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc, vstupné je 100 Kč. Kapacita Velkého studia je však omezena, proto koncert bude vysílán v přímém přenosu na Českém rozhlase Olomouc.

Na středu 5. listopadu 2014 připravil Český rozhlas Olomouc pro své posluchače specialitu. Od 19.00 hodin v Olomouci vystoupí stálice české populární hudby Marta Kubišová. Její koncert s klavírním doprovodem Karla Štolby se uskuteční v Husově sboru (kostel u Slovanského domu). Vstupné je 200 Kč.

Stejně jedinečným zážitkem k oslavám výročí Českého rozhlasu Olomouc bude vystoupení polské rockové kapely SBB, která zahraje v Olomouci v úterý 25. listopadu od 19.00 hodin v S-cube. Vstupné bude symbolické: 20 let od obnovení samostatného vysílání Českého rozhlasu Olomouc znamená vstup za 20 Kč.

Pavol Hammel

V nejbližších dnech se ještě uskuteční tradiční hudební akce, které rovněž pořádá Český rozhlas Olomouc. Starší generaci potěší koncert "To jsou naše melodie". Zazní na něm populární evergreeny v podání Josefa Zímy, Richarda Adama, Milana Černouhouze, Dany Chytilové a Jana Šulisty. Na saxofon zahraje Felix Slováček. Zpěváky doprovodí Rozhlasový Big Band Gustava Broma. Koncert se koná v úterý 7. října od 17.00 hodin v sále Reduta v Olomouci a slovem bude provázet Aleš Cibulka.

Příznivci Josefa Zímy, kteří nebudou mít možnost přímo navštívit tento koncert, jej mohou poslouchat na vlnách Českého rozhlasu Olomouc. První část koncertu bude vysílána v přímém přenosu v úterý 7. října od 17.00 do 18.00 hodin. Druhou část koncert si mohou posluchači poslechnout ze záznamu ve středu 8. října mezi 18.00 a 19.00 hodinou.

Pro milovníky swingu je připraven druhý koncert v úterý 7. října od 20.00 hodin v sále Moravské filharmonie Olomouc – Reduta - Swing - to nás baví. Známé swingové melodie zazní v podání Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma pod vedením Vladimíra Valoviče. Zpěvem je doprovodí hosté Láďa Kerndl a Leona Machálková. Dále vystoupí Felix Slováček a členové olomoucké skupiny Syrinx Dana Chytilová a Jan Šulista. Moderování večera se ujme Bob Přidal.

Ladislav Kerndl

Ve středu 8. října 2014 se od 20.00 hodin příznivci folkové hudební scény mohou těšit na vystoupení skupiny Jiří Holoubek Trio v rámci cyklu Koncert Studia noc. Koncert se koná ve Velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc a vstup je zdarma. Průvodcem celého večera bude Sandy Nosek. Koncert bude vysílán v přímém přenosu na Českém rozhlase Olomouc.

Irena Svobodová
manažer komunikace

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace