Otevřou se dveře Českého rozhlasu ve Zlíně

23. září 2011

Český rozhlas Brno připravil další Den otevřených dveří ve zlínském studiu. Zájemcům o prohlídku vysílacího studia a setkání s redaktory se budova Českého rozhlasu Brno ve Zlíně na ulici Osvoboditelů otevře v sobotu 1. října od 10 hodin do 16 hodin.

Zlínské studio Českého rozhlasu Brno sídlí ve funkcionalistické vile J. A. Bati a návštěvníci Dne otevřených dveří tak mohou vidět kromě rozhlasového studia i rekonstruované prostory vily spjaté s historií Zlína. V tento den proběhnou ve Zlíně také oslavy Dne kraje.
Od 10. hodiny mohou být zájemci přítomni živému vysílání Apetýtu plus s Věrou Hotařovou a Danou Lipovskou, které si jako prvního hosta pozvaly zlínského rodáka, zpěváka, muzikanta a také bývalého redakčního kolegu Stanislava Hložka. Na kus řeči přijde i staronový moderátor Pavel Nášel, který bude nově moderovat i pořad Srdcovky. Apetýt plus se mimořádně protáhne až do 12 hodin.
Hned po zprávách v poledne zasedne k mikrofonu Jiří Helán, který bude moderátorem oblíbené víkendové dvouhodinovky Blahopřání s písničkou. Po 14. hodině bude patřit studio vysílání pořadu Rendez-vous s Romanem Vernerem. Ten si k mikrofonu pozve Jiřího Helána, ikonu československé dechovky, ale také RNDr. Dušana Trávníčka, přírodovědce Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, který přiblíží přírodní krásy Zlínska a výstavu o chráněných územích kraje. Dalším hostem bude Mgr. Martin Beniček, kurátor sbírek Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně, se kterým Roman Verner promluví o zlínské architektuře a výtvarném umění historie i současnosti. Pořad i Den otevřených dveří ukončí rozhovor s Jiřím Severinem, spisovatelem, hudebníkem, etnografem, čerstvým sedmdesátníkem a držitelem ceny Pro amicis musae 2011 za kulturní přínos regionu.
Kontakt a info: Alena Podlucká, Český rozhlas Brno, public relations, alena.podlucka@bo.rozhlas.cz, tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio