Páteční večer s Karlem Vlachem na Vltavě

29. září 2011

Letos v říjnu by se legendární dirigent Karel Vlach dožil sta let. Ve vysílání Českého rozhlasu 3 – Vltava si toto jubileum připomeneme v cyklu Páteční večer 30. září 2011 od 20.00 hod. komponovaným pořadem Karel Vlach 100.

Dvouhodinový pořad je koncipován jako volná koláž vzpomínek Vlachových spoluhráčů a spolupracovníků, proložená pečlivě vybranými hudebními a zpívanými ukázkami, zejména z těch starších období. Autor Aleš Benda vyzpovídal zpěváky Yvettu Simonovou a Richarda Adama a hudebníky Jaroslava Kopáčka, Dalibora Kaprase, Ivana Matějíčka, Rudolfa Výborného, Karla Růžičku, Vladimíra Válka, Kamila Hálu, Jiřího Jirmala a Felixe Slováčka. V pořadu dokonce zazní i hlas Karla Vlacha. Uslyšíme jej z archívního záznamu, který pořídil v 80. letech pro potřeby tehdejšího televizního pořadu Ivan Štědrý.

Stručný podtitul Karel Vlach ponese i Jazzový podvečer v úterý 11. října od 17.45 hod. V něm budeme naopak sledovat příběh Orchestru Karla Vlacha v přísném chronologickém sledu, pořad tedy bude stručným medailonem dirigenta a jeho spoluhráčů. Antonín Matzner provede posluchače hudebními ukázkami z jednotlivých období a seznámí je s milníky vývoje orchestru.

Podrobnosti jsou k dispozici na webových stránkách vltava.rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace