Pořad ČRo Brno Apetýt s novou poradnou

3. únor 2011

Dopolední magazín rodinného typu s názvem Apetýt, v němž posluchači nachází témata související s životním stylem se vysílá každý všední den dopoledne na rozhlasové stanici Český rozhlas Brno. Navzdory svému názvu není jen o dobrém jídle, ale vzbuzuje chuť ke všemu hezkému, co nám může přinést nejen všední den.

Nově ode dneška v sérii Poradna (pra)rodičovská každé čtvrteční dopoledne najdou praktické informace všichni ti, kterým záleží na dětech a vnoučatech. „Posluchači se tak budou moci každý čtvrtek od půl jedenácté těšit na rady dětských lékařů, psychologů, ale také například učitelů a dalších odborníků,“ vysvětlila Dana Lipovská, která bude autorkou i průvodkyní právě této nové poradny. „Ta však bude zaměřena nejen na samotné děti, ale také právě na rodiče a prarodiče. Jak uspět v této roli? Jak být dobrým vychovatelem? Tenhle složitý životní „obor" se nikde neučí, člověk dělá většinu rozhodnutí intuitivně, ale ne vždy uspěje. Proto se budeme snažit pomoci odbornou i lidskou radou,“ dodala moderátorka.
Oblíbenou Zvířecí rubriku, která byla vysílána v čase nové Poradny (pra)rodičovské, najdou posluchači v pondělním dopoledním vysílání. Bude součástí hobby rubriky. „V pondělí zaujmeme v rubrice pro koníčkáře, například sběratele všeho možného od rádií po poštovní známky, chovatele domácích miláčků, pěstitele pokojových i jinde rostoucích květin,“ popisuje pondělní Apetýt Marcela Antošová, vedoucí Redakce volné rozhlasové tvorby Českého rozhlasu Brno. Témat i hostů je prý naštěstí stále dost: „Hledáme a naštěstí nacházíme pro vysílání Apetýtu skvělé odborníky, kteří se nejen podělí o svoje zkušenosti, ale také poradí.“
V ostatní všední dny zůstanou rubriky zachovány v dosavadní podobě. V úterý v 10.30 hodin, tak budeme dál posluchačům nabízet Sociálně-právní poradnu, ve středu Spotřebitelský servis a v pátek populární rubriku Zdraví.


Kontakt a info: Alena Podlucká, Český rozhlas Brno, public relations, alena.podlucka@bo.rozhlas.cz, tel. 542 523 205, 606 728 998

Spustit audio