Předvánoční sbírka Daruj hračku s Českým rozhlasem letos usnadní dárcům odesílání koupených dárků

20. září 2011

Již potřinácté připravuje Český rozhlas ve spolupráci s havlíčkobrodskou společností Tango předvánoční sbírku Daruj hračku, organizovanou ve prospěch opuštěných a handicapovaných dětí z dětských domovů a ústavů sociální péče z celé České republiky. V nové podobě jsou již stránky rozhlas.cz/darujhracku, zajištěna je i doručovací služba pro všechny, kteří se do sbírky rozhodnou přispět.

Český rozhlas přichází ve svém 13. ročníku sbírky Daruj hračku s několika novinkami. Již nyní lze pracovat s nově graficky upravenými webovými stránkami projektu na adrese rozhlas.cz/darujhracku, kde se je možné seznámit s aktuálními informacemi o akci nebo procházet archiv předchozích ročníků sbírky včetně fotogalerie, nechybí ani odkaz na facebook Daruj hračku.

V novém webu Českého rozhlasu spatřuji nejen to, co je na první pohled viditelné všem jeho uživatelům, ale především notný krok a posun zase o něco dále v projektu Daruj hračku. To ocení jak samotné dětské domovy, ústavy sociální péče a další zařízení, v nichž žijí děti a lidé, jimž s posádkou Českého rozhlasu a jeho posluchači ruku v ruce tolik let pomáháme, ale i samotní posluchači a my jako organizátoři,“ uvádí Pavel Klempíř ze společnosti Tango Havlíčkův Brod a zároveň doplňuje: „Nemohu si v této souvislosti nevzpomenout na doslova dřevné doby, kdy jsme jako první v České republice s takovouto aktivitou začínali. Přirovnal bych to k postupnému přesedání z aeroplánu ing Kašpara, přes dvouplošníky, staré Avie a Iljušiny až do dnešního supersonicu. Nepochybuji o tom, že to nejsou poslední vylepšení a že společně zase něco vymyslíme, abychom příště udělali ještě další krůček.“


Vlastní databáze dětí a jejich vánočních přání bude na rozhlas.cz/darujhracku k dispozici od 9. listopadu 2011, od 16. listopadu budou moci dárci nosit jednotlivé dárky dětem do budovy Českého rozhlasu (Římská 13, Praha 2) nebo do sídel regionálních studií Českého rozhlasu, která se rovněž do projektu již tradičně zapojují. Slavnostní předání sbírky dětským domovům či ústavům sociální péče proběhne 16. prosince 2011 v KD Ostrov Havlíčkův Brod.

Premiérově se pro letošní ročník sbírky podařilo navázat partnerství se společností GLS Czech Republic, specialistou na 24hodinovou přepravu balíkových zásilek, který pro projekt Daruj hračku garantuje bezplatné doručení dárku z místa, které si dárce určí, do 24 hodin do Českého rozhlasu. Přesný návod, jak doručovací servis použít, najdou zájemci na rozhlas.cz/darujhracku.

„V letošním roce proběhne již 13. ročník sbírky Daruj hračku. Stala se tedy tradicí, a to nás zavazuje do budoucna,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan. „Přestože je tento ročník třináctý, věřím, že právě toto číslo bude pro sbírku úspěšné a pomůžeme všem, kteří naši pomoc a podporu potřebují.“

V databázi loňského 12. ročníku sbírky bylo celkem 1389 dětí. Každé namalovalo dva dárky, sešlo se tedy 2778 dětských přání. Alespoň jedním dárkem z těchto dvou variant bylo obdarováno 100 % dětí. Dva přesně nebo náhradně splněné dárky pod vánočním stromečkem našlo 82.79 % dětí, jedno splněné přání 53,28%, dvě splněná přání pak 43,56 % dětí.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace