Prodej licencí

Český rozhlas je největším výrobcem audio záznamů v České republice. Snímky, které byly vytvořeny původně pro vysílání, lze získat a užít pro komerční i nekomerční účely, ať už jde o vydávání CD a DVD, užití na výstavách, veřejných produkcích nebo pro ukázky ve vysílání a na webových stránkách.

Počátky historie zvukového archivu Českého rozhlasu spadají do r. 1928. Chronologické rozpětí fondů od počátků vysílání až po současnost významem přesahuje v každém ohledu existenci instituce. Kromě nejstarších zvukových dokumentů, které byly přetočeny z fonografických válečků a různých typů fólií, rozhlas především uchovává tisíce unikátních zvukových záznamů na analogových a digitálních nosičích, zachycujících mistrovské výkony herců, projevy významných osobností veřejného života, atmosféru historických událostí a vynikající nahrávky hudebních děl všech žánrů. Sbírka zvukových snímků se samozřejmě neustále rozšiřuje o novou výrobu všech celoplošných a regionálních stanic. V současnosti je v ČRo uloženo 420 tisíc zvukových záznamů, celkem 300 tisíc hodin zvuku.

Databázi hudebních snímků naleznete zde

V případě, že máte zájem o nabízenou službu, nebo potřebujete jakékoliv další informace, kontaktujte Oddělení podpory vydavatelství a nakladatelství:

MgA. Jaroslav Moravec, licence rozhlasových nahrávek, servis a podpora - produktový specialista
e-mail: jaroslav.moravec[zavinac]rozhlas.cz
tel.: 221 553 360