Rádio DAB Praha zahájí vysílání v pásmu FM a změní název

14. prosinec 2022

Regionální stanice Českého rozhlasu Rádio DAB Praha, která doposud vysílala pouze digitálně, spustí 2. ledna 2023 pro území Prahy vysílání v pásmu FM na frekvenci 107.1. Posluchači stanici po novém roce naladí pod novým názvem Český rozhlas Rádio Praha. Cílem změn je vytvořit moderní metropolitní veřejnoprávní stanici.

„Těší mě, že Český rozhlas vstupuje do nového roku s krásným dárkem pro všechny Pražany. Naši metropolitní stanici Rádio DAB Praha od 2. ledna 2023 posluchači na území Prahy naladí i na FM. Českému rozhlasu se podařilo najít tuto novou frekvenci a díky tomu budeme moci rozšířit a vylepšit veřejnou službu pro obyvatele Prahy. Věřím, že ocení vysílání této moderní stanice, která přináší dopravní zpravodajství, informace o dění v Praze a také hraje popové a pop-rockové hity,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Český rozhlas se po více než třech letech rozhodl obměnit dosavadní název stanice na Rádio Praha. Stanici bude možné nově naladit v pásmu FM, konkrétně na frekvenci 107.1, přičemž zůstává zachován i poslech v DAB+ prostředí nebo prostřednictvím webu Českého rozhlasu a mobilní aplikace mujRozhlas.cz.

Čtěte také

Cílovou skupinou Českého rozhlasu Rádio Praha jsou posluchači mladší a střední generace ve věku 30-45 let žijící v Praze nebo v blízkém okolí, kteří se aktivně zajímají o život, kulturu a společenské události v hlavním městě. Vysílání je také určeno řidičům, kterým nabízí intenzivní dopravní servis. 

Regionální stanice poskytuje vysoce kvalitní vysílání s důrazem na klíčové informace a události z území Prahy. Program nabízí přes den každých 15 minut informace z pražské dopravy, každých 30 minut zpravodajskou relaci odrážející aktuální události v metropoli a každých 60 minut servisní informace zaměřené na pražskou kulturu, architekturu, místopis, design a sport.

Rádio Praha bude i pod novým názvem sázet na vysoký podíl hudby – hudební složku programu budou tvořit aktuální skladby a hity posledních 10 let. Hudební program bude navíc ve večerních hodinách doplněn o zajímavé hudební pořady zaměřené na minoritní hudební žánry.

Český rozhlas Rádio Praha – hity │ doprava │ informace

Spustit audio