Ramón Vargas živě z Českého Krumlova na vlnách ČRo 3 - Vltava

13. červenec 2011

V pátek 15. července vysílá Český rozhlas 3 – Vltava přímý přenos koncertu mexického tenoristy Ramóna Vargase, jímž začíná 20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov.

Operní recitál a světově proslulé jméno jeho protagonisty – takové je letos zahájení Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. První večer jubilejního dvacátého ročníku patří v pátek 15. července na pódiu v Pivovarské zahradě na břehu Vltavy pod českokrumlovským zámkem mexickému tenoristovi Ramónu Vargasovi – a jeho vystoupení zprostředkuje stanice Vltava v přímém přenosu.

Český rozhlas je na open-air koncertě ovšem přítomen nejen mikrofony, ale také Symfonickým orchestrem ČRo řízeným Ondrejem Lenárdem, umělcem, který se od nové sezóny ujme šéfdirigentské taktovky. Program slibuje to nejlepší z belcantového repertoáru, z italských a francouzských oper, a to v podání pěvce řazeného v současnosti do nevelké prestižní skupiny těch největších mistrů belcanta. O jeho hlasu se hovoří jako o stříbřitém lyrickém tenoru omamně sladkého témbru. Ve svých padesáti je na vrcholu.

Festival v Českém Krumlově letos již dlouho před začátkem lákal publikum sloganem o třech tenoristech. Na rozdíl od slavné trojice známé z 90. let z fotbalových mistrovství nezpívají sice na přehlídce společně, ale každý samostatně, jména jsou to nicméně i jednotlivě zvučná – po Vargasovi se v Krumlově po roce znovu objeví José Cura, tentokrát v Leoncavallových Komediantech, a pak na závěr v sobotu 20. srpna s operním recitálem skutečná legenda: Plácido Domingo. Také jeho koncert plánuje stanice Český rozhlas 3 – Vltava odvysílat.

Další infomace a seznam vysílacích frekvencí stanice ČRo 3 - Vltava najdete na webu vltava.rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace