Reakce na článek ve středečních Hospodářských novinách

22. září 2011

Je s podivem, jaké bláboly mohou publikovat rádoby renomované a prestižní Hospodářské noviny. Zásadně odmítáme nesmyslné teze redaktorek Kateřiny Eliášové a Marie Valáškové, které se v článku „O volbu šéfa ČT se zajímá lobbista Berka“ na adresu Českého rozhlasu objevily v Hospodářských novinách dne 21. 9. 2011 na straně 5 v pasáži s podtitulkem „Berkův rozhlas“.

Existence regionálních studií Českého rozhlasu je daná zákonem o Českém rozhlase. Navíc regionalitu považuje nově zvolený generální ředitel ČRo Peter Duhan za základní prvek vysílání média veřejné služby. Tuto regionalitu pak ředitel Duhan chce ve vysílání ČRo posílit, nikoliv oslabit.

Legitimní však je jeho snaha o lepší organizaci a koordinaci regionálního vysílání, sdílení formátů apod. To vše s cílem dosažení efektivního a pro posluchače atraktivního vysílání. Úvahy o možném outsourcingu v této oblasti jen dokazují slabou orientaci autorek článku v problematice médií veřejné služby i neznalost projektu generálního ředitele Českého rozhlasu.

Mgr. René Zavoral v.r.
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace