Regionální stanice Českého rozhlasu spustily Xaverův veselý kvíz

8. duben 2020

Programovou řadu regionálních stanic Českého rozhlasu „Společně to zvládneme“ rozšířil nový, živě vysílaný kontaktně-zábavný pořad Xaverův veselý kvíz. Posluchači se mohou každý pátek mezi 13.00 a 14.00 zapojit do vysílání a soutěžit o zajímavé ceny.

Posluchači se mohou těšit na otázky z české historie, gastronomie, vlastivědy, kultury, přírodovědy nebo sportu. Vybrané soutěžní vstupy okoření i ukázky z českých filmů a archivu Českého rozhlasu. Posluchačům stačí vytočit telefonní číslo 731 800 900, čímž se zapojí do živého vysílání.

„Kdo si hraje, nezlobí a hlavně v našem případě alespoň na chvíli přijde na jiné myšlenky a vytěsní z hlavy současné skličující informace o koronaviru. Vždy je potřeba si uvědomit, že posluchači regionálních stanic Českého rozhlasu obecně patří do nejrizikovější skupiny stran koronaviru, proto se je snažíme zabavit, aby neměli černé myšlenky,“ uvedl ředitel Regionálního vysílání Českého rozhlasu Jan Menger.

Čtěte také

Pro všechny, kteří chtějí prověřit svoje znalosti o České republice, jsou připraveny ceny v podobě hrnečků, triček, knížek a deštníků. Hlavní cenou je pak v každém dílu digitální rádio.

Po Velikonocích zároveň v rámci programové řady „Společně to zvládneme“ zařadí všechny regionální stanice Českého rozhlasu do svého ranního vysílání legendární rozhlasové rozcvičky, v rámci kterých se budou moci posluchači protáhnout a naplnit tak známé přísloví: „Ve zdravém těle, zdravý duch.“

Čtěte také

Optimismus do žil pak vlije posluchačům také nová rubrika S Humoriádou jde všechno líp, ve které se moderátoři pravidelného pořadu regionálních stanic Českého rozhlasu Humoriáda (po-pá 16:00-17:00) podělí o své zážitky z domácí karantény – mj. půjde o Jana Přeučila, Tomáše Töpfera, Naďu Konvalinkovou, Ivu Hüttnerovou, Ladislava Županiče, Uršulu Klukovou, Jiřího Ptáčníka, Ondřeje Kepku, Jitku Němcovou a další.

Spustit audio