The Roads na cestě do ČRo Ostrava

9. březen 2011

Česko-britská kytarovka z Berlína THE ROADS bude hostem březnové série Radio Ostrava Live. Kapela zahraje v přímém přenosu v hudebním studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava ve čtvrtek 17. března od 18.00 hodin.

Rock´n´rolloví The Roads zavítají do studia 1 ČRo Ostrava v rámci svého akustického miniturné, které jedou přes Polsko k nám do České republiky. Ve studiu představí v přímém přenosu své písně unplugged. „Zazní skladby z obou desek v netradičním podání a chceme předvést i nějaké písničky, které plánujeme na třetí desku, kterou právě připravujeme v Berlíně,“ láká návštěvníky Ondřej Homola, baskytarista kapely.

Tahle parta kolem britského zpěváka Raye Gibsona se skládá z českých hráčů: Šimon Jelínek (klávesy), Ondřej Skoumal (kytara), Ondřej Homola (baskytara) a Štěpán Drábek (bicí). Působí především v klubech v Berlíně a okolí. U nás ji fanoušci mohli zaregistrovat v Noci s Andělem, v Dobrém ránu s Českou televizí, v TV Óčko nebo v klipovém pořadu Medúza. Dohromady se dali koncem roku 2006 a o tři roky později vydali vlastním nákladem debutovou desku. Poté se odstěhovali do Berlína, kde společně sdílí čtyřpokojový byt. Rok 2009 byl pro ně úspěšný i z jiného pohledu. Vyhráli prestižní soutěž RGM Live Space, což jim zabezpečilo vydání druhé desky u vydavatelství RGM. Deska s názvem The Witness, nahrána v berlínském studiu Gertrud Studios, vyšla začátkem roku 2010. Jak kapela o sobě hrdě tvrdí, živí se jen svou vlastní hudbou.

Kapela THE ROADS zahraje exkluzivně v přímém přenosu v hudebním studiu 1 ČRo Ostrava ve čtvrtek 17. března od 18.00 do 19.00 hodin. Pro návštěvníky studia 1 pak bude koncert dále pokračovat. Vstupenky v hodnotě 80,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava. Série Radio Ostrava Live bude pokračovat v dubnu koncertem ostravské jazzfolkové kapely Café Industrial.

Tradici koncertů v přímých přenosech nebo na záznam si Český rozhlas Ostrava nejen mezi svými posluchači udržuje již léta. Tento specifický programový prvek dostal na začátku loňského roku nový název - RADIO OSTRAVA LIVE. V sérií koncertů se v hudebním studiu 1 představují známí umělci české i zahraniční hudební scény různých žánrů; místo dostávají i známé regionální kapely.

Český rozhlas Ostrava naladí posluchači na frekvencích: REGION 99,0 FM * Ostravsko 107,3 FM * Třinecko 105,3 FM * Opavsko 102,6 FM * Bruntálsko 95,5 FM nebo také na internetových adresách: www.rozhlas.cz/zive a www.play.cz/cesky-rozhlas-ostrava.

Spustit audio