Rybníkáři živě ve Folkové jíšce

29. květen 2012

Všechny příznivce folkové hudby potěší ve čtvrtek 31. května 2012 od 19 hodin ve Studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice živý koncert jihočeské skupiny Rybníkáři v rámci koncertního cyklu Folková jíška. Večerem provede Pavlína Jíšová.

Skupina Rybníkáři hraje převážně trampské písničky ovlivněné folkem, swingem, country a spoustou jiných hudebních stylů. Rybníkáři se poprvé probojovali do finále Porty v roce 1993, poté ještě v letech 1994, 1995, 2003, 2004, 2005. V roce 2004 postoupili také do finále Trampské Porty v Ústí nad Labem.

Sestavu Rybníkářů tvoří Jirka Krška Kolumbus (kytary, zpěv, banjo, foukací harmonika), Věrka Studená (flétny, zpěv, rytmické nástroje) a Ivan Studený (kontrabas, zpěv).

Aktivity Rybníkářů jsou pestré, vystupují v klubech, na festivalech, dělají samostatné koncerty a literární pásma s písničkou. Od roku 1995 pořádají svůj vlastní pohodový festival s názvem Jihočeské zpívání v Trocnově u Českých Budějovic.

Kromě autorských písniček se Rybníkáři věnují také pořadům pro děti a můžete je spatřit jako vodnickou kapelu, pirátskou muziku nebo kapelu klaunů. Právě pořady pro děti přivedly Jirku Kršku k nápadu udělat kombinaci hudebního festivalu s divadelním, a tak vznikl festival Pohádkový Chlum – týden s vodníky plný pohádek a muziky v Chlumu u Třeboně.

Vstup je volný, místenky budou k vyzvednutí v recepci Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 hodinu před začátkem koncertu.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace