Šéfredaktorem stanic Jazz a D-dur se stane Lukáš Hurník

28. srpen 2017

Šéfredaktorem stanic Českého rozhlasu Jazz a D-dur se stane Lukáš Hurník. Zkušený hudební publicista a skladatel se vedení stanic ujme 1. října 2017. Lukáš Hurník v minulosti zastával řadu let funkci šéfredaktora stanice Český rozhlas Vltava.

„Význam digitálních stanic Jazz a D-dur v rámci programu Českého rozhlasu vzrůstá úměrně s tím, jak postupuje kupředu digitalizace rozhlasového vysílání. Věřím, že Lukáš Hurník, který již po mnoho let zastává pozici popularizátora vážné hudby nejenom v Českém rozhlase, přispěje k dalšímu rozvoji obou stanic,“ uvedl generální ředitel ČRo René Zavoral.

Jmenování Lukáše Hurníka šéfredaktorem stanic Jazz a D-dur dnes vzala na svém zasedání na vědomí Rada Českého rozhlasu.

Lukáš Hurník vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. Je hudebním skladatelem, publicistou a spoluautorem učebnic hudební výchovy pro základní a střední školy. V Českém rozhlase zastával 15 let pozici šéfredaktora stanice Vltava a stál u zrodu hudební stanice D‑dur. Jeho pořady dvakrát získaly hlavní cenu v mezinárodní hudební kategorii soutěže Prix Bohemia Radio. Je taktéž laureátem Ceny Rudolfa II. za propagaci kultury a umění.

Spustit audio