Semafor slaví 60 let

1. listopad 2019

Hudební Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu vydává u příležitosti výročí divadla již se čtvrtou řadou písniček těchto autorů pod názvem „SE MA FOR 60“.

U příležitosti výročí divadla, zároveň pro nebývalý zájem o tvorbu pánů Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra, přichází hudební Vydavatelství a nakladatelství Českého rozhlasu již se čtvrtou řadou písniček těchto autorů pod názvem „SE MA FOR 60".

Součástí notové publikace je v abecedním pořadí na 60 díků, vzpomínek, zamyšlení od lékařů, vědců, právníků, umělců, či sportovců. 

Ukázka z publikace k 60. výročí divadla Semafor

„Zlatá šedesátá léta" minulého století přinesla uvolnění, svěží vzduch, a komunistický režim byl, možná jen zdánlivě, tolerantnější a pomalu se připravovalo Pražské jaro. Situace jako stvořená pro vznik a rozvoj divadel malých forem. Vzniklo i divadlo Semafor, které oslovilo mnoho generací. Jak moc, to si můžete přečíst právě v unikátních šedesáti vyznáních psaných s velkou úctou a pokorou.  

Křest této publikace, převedené i do Braillova písma, se uskuteční na prknech tohoto divadla během slavnostního večera v pondělí 11. listopadu od 19 hodin. 

Notové vydání si můžete zakoupit na webu radioteka.cz

Další informace a záznam rozhovoru Jiřího Suchého s Lucií Výbornou najdete v kulturní rubrice zpravodajského portálu irozhlas.cz

Spustit audio
autor: Jiří Dohnal | zdroj: vydavatelství Českého rozhlasu