Srdíčka svaté Barbory
Svátek Barborek se v našem povědomí dochoval dodnes, ale obchůzky Barborek téměř zanikly. Stejně tak jako odhalování čarodějnic třešňovou větvičkou. Jak na to, napoví Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření a přídají recept na srdíčka svaté Barbory.
Ingredience
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce másla
- 5 žloutků
- 7 lžic bílého vína
- 2 hrnky hladké mouky
- olej na smažení
- moučkový cukr
- vanilka
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. To vyválíme na placku o tloušťce přibližně 1/2 cm a z těsta vykrájíme drobná srdíčka, které usmažíme v rozehřátém oleji. Cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na plátýnku nebo na papíře, a ještě horké obalte v moučkovém cukru s vanilkou.